Skip to main content

Döntőbe jutni ezúttal nem sikerült, ám a dobogó így is összejött Bak-Szabó Norinának, aki ezúttal az ETC Cup elnevezésű U14-es, kettes kategóriájú nemzetközi tenisztornán versenyzett. A fiatal játékos ötödik kiemeltként kezdhette a versenyt, s előbb egy lengyel, majd pedig egy szlovák lányt legyőzve jutott be a legjobb nyolcba. Ott a negyedik kiemelt szerb Stela Dzimovic közvetkezett, ám ő sem tudta feltartóztatni Norinát, akinek végül a legjobb négy között az elsőként rangsorolt cseh Alena Kovackova állta az útját.


„Jól sikerült a verseny, eredménytől függetlenül az elődöntővel is elégedett vagyok
– értékelt a Bak-Szabó Norina a Career Sport Management érdeklődésére. –  Sosem voltam még négyben, sőt még nyolcban sem egy ilyen kettes kategóriájú versenyen. Az első meccs előtt sokat kellett várnom, esett az eső és mély volt a pálya. A nemzetközi ellenfelek nem azt a lassú teniszt játszották, amihez itthon hozzá vagyunk szokva. A szerb lány nagyon magasan játszott, de jól kezeltem a szituációt. Az egész versenyen jól szerváltam, talán, ha három kettőshibát ütöttem. Az elődöntő lehetett volna jobb, sokszor volt game labdám, viszont a fontos pontokat nem csináltam meg” – összegezte a tapasztalatokat Norina, aki párosban a szlovák Sona Depesova oldalán versenyzett.

„Több lányt is megkérdeztem, indulna-e velem, végül ő volt az, akinek nem volt párja. Korábbam nem játszottunk még együtt, szokatlan is volt. Szerintem nem annyira működtünk jól együtt hiszen ilyen rövid idő alatt nem tudtunk összeszokni. Fáradtak is voltunk, mert egyénit is játszottunk, el is jutottunk mindketten az elődöntőig, míg az ellenfelek csak párost játszottak, így ők frissebbek voltak. Emellett nem is voltunk a legjobb formánkban” – fogalmazott Norina.

A fiatal játékos jövő héten Pasaréten, egy ugyancsak nemzetközi U14-es tornán méreti meg majd magát, a hármas kategóriájú viadalt egyéniben és párosban is első kiemeltként várja.

„Hármas kategóriájú versenyen eddig elődöntő volt a legjobb eredményem. A mezőny sokkal gyengébb lesz, mint most volt, így egyéniben és párosban is győzni szeretnék” – tekintett előre Norina.