Skip to main content

Bak-Szabó Norina folytatta jó szereplését az Alfa Kupán, ahol az U16-os korosztályban egyéniben döntőzött, majd párosban meg sem állt a győzelemig.

Bak-Szabó Norina párostársával, Komlódi Kiarával.

A budapesti Alfa Kupán szerepelt a hétvégén Bak-Szabó Norina, aki másodikként rangsorolt játékosként be is jutott a döntőbe. Első meccsét nagyon simán 6:2, 6:0-ra nyerte Kardos Lora ellen, majd Pécsi Boglárkával már jobban meggyűlt a baja. Az elődöntőben mindössze egy játszmát engedett Farkas R. Bonitának, majd a fináléban az első helyen kiemelt Komlódi Kiarával találkozott, s döntő szettben maradt alul.

„Szerintem a mezőny jó volt, egyes kategóriás, szóval pontban is sokat ad. Eddig ez a legjobb eredményem egyéniben és párosban is az U16-os korosztályban” – jelentette ki a Career Sport Management érdeklődésére Bak-Szabó Norina.

„Lorával elődöntőztem az országos bajnokságon, a mostani meccs nem volt annyira jó, nem játszottam jól, szerintem ő sem. A második körben küszködtem, 1:3-ról fordítottam 6:3-ra és 1:4-ről 6:4-re, szóval nagy visszajövésekbe voltam. Azon a meccsen sem játszottam annyira jól, inkább magammal küzdöttem, de sikerült azt is megnyernem. Az elődöntőben nagyon ment a kezem, az ellenfél nagyon nem tudott mit csinálni, ő is meglepődött, hogy mennyire jól játszottam. Kiara ellen a döntő szettben nem adtak új labdákat és a puha labda nem nekem kedvezett” – foglalta össze az egyéni küzdelmeket Norina, akit fizikálisan és mentálisan is megviselt, hogy végig hasfájással kellett teniszeznie.

Párosban Norina Komlódi Kiara oldalán indult, s első kiemelt duójuk hozta is a papírformát. Az első körben 6:0, 6:1-re győzték le a Hajdú, Harari duót, majd az elődöntőben a Fehér, Pukkai kettős is csak két játszmát tudott elcsenni.

„Az elődöntő meglepően sima volt, szorosabb meccsre számítottunk. A döntő kicsit nehézkes volt, Kiara a bemelegítéskor meghúzta a hasát, nem tudott igazán szerválni. Nekem meg görcsölt a hasam, úgyhogy én se. A Pécsi, Tuzson kettős ellen 3:6, 1:4, 0-30-ról jöttünk vissza és 3:6, 6:4, 10-6-ra győztünk. Volt még bennünk annyi lélekerő vagy nem tudom mi, hogy visszaküzdjük magunkat, egymásért harcoltunk. Egy összeszokott, jól játszó párost sikerült legyőznünk” – értékelt Norina, aki októberben még két hazai ITF-tornán, aztán pedig még egy spanyolországi viadalon indulna.