Skip to main content

Bak-Szabó Norina számára remekül indult a 2023-as esztendő, az Oberpullendorfban megrendezett ITF-versenyen párosban diadalmaskodott.

Bak-Szabó Norina, az MTK Budapest 15 esztendős versenyzője Ausztriában, Oberpullendorfban kezdte az évet, ahol rögtön tornagyőzelmet ünnepelhetett párosban Bíró Melindával. Az új évet nagy reményekkel kezdő versenyző egyéniben a kvalifikációban kezdett, s ezúttal Fortuna is mellé szegődött.

„Az első körben sima két szettben vertem egy osztrák játékost, a másodikban aztán szintén egy hazai, de korosztályos válogatott riválissal találtam magam szemben. Az egy elég jó meccs volt, mindketten jól játszottunk, de sikerült nyernem”– kezdett bele az értékelésbe Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére.

„A kvalifikáció döntőjében egy nem túlságosan sportszerű meccsen kaptam ki egy szlovén lánytól. Később kiderült, szerencsés vesztesként mégis főtáblára kerültem. Ott egy cseh lány következett, aki szintén szerencsés vesztesként jutott fel. Nagyon furcsán, de jól játszott. Az első szettet megnyertem, aztán a másodikban elkezdett görcsölni a vádlim, alig bírtam lépni és szerválni. Valószínűleg a decemberi sérülésem nem jött még teljesen rendbe” – folytatta Norina, akinek ez a meccs egyéniben a végállomást jelentette, de néhány órával később, még görcsölő lábbakkal lépett pályára párosban.

„A sorsolásnál fogtuk a fejünket, hogy megint az a bal kezes cseh lány, aki ellen kikaptunk tavaly Pécsett, de most más volt a partnere. Úgy álltunk fel, hogy én voltam fonákon, Melinda pedig tenyeresen. Én szeretek bal kezesek ellen játszani, mert az edzőm, Csurgó Virág is bal kezes. Miután elbuktuk az első szettet, mondtam Melindának, hogy elveszítettünk a cseh lány ellen zsinórban három szettet, cseréljünk oldalt, lesz, ami lesz. Utána 6:1, 10-2-re sikerült fordítanunk. Ezután a második kiemelt osztrák duó jött, ők korábban több ITF-versenyt nyertek, vagy voltak döntősök. Nehéz meccsre számítottunk, de 6:2, 6:1 lett. Mi a verseny előtt nem is néztük tovább a táblát, nem gondoltuk, hogy egészen a tornagyőzelemig menetelünk” – folytatta Norina, aki partnerével később még két cseh duót múlt felül.

„A folyatásban is két olyan párossal játszottunk, ahol az egyik lány bal kezes. Az elődöntős ellenfelünknél az azonos kezű  játékos nem szervált túl jól, úgyhogy 6:4, 6:0-ra nyertünk. Pedig én nem annyira éreztem a röptét, Melinda pedig az alapütéseket, de jól kiegészítettük egymást. Utána egy kicsit edzenünk is kellett, hogy ráérezzünk a játékra a döntő előtt.”

A finálé aztán borzasztóan indult, 34 perc múltával 6:1, 3:0-ra a rivális vezetett. „Mondtam Melindának, hogy ez így nem mehet tovább, valamit alakítanunk kell. Sikerült hoznunk egy gémet, aztán pedig egyelőnél az ellenfél rontott egy ziccer lecsapást. Ez egy sortfordító momentumnak bizonyult az egész meccsre nézve, vissza tudtunk jönni, s meccs tie-breakben végül nyerni tudtunk” – zárta szavait Norina, aki a magyar válogatott tagjaként szerdán kel útra, hogy a hétvégén részt vegyen Franciaországban a Winter Cupon.