Skip to main content

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon való szereplés után immáron új célok lebegnek Bak-Szabó Norina szeme előtt.

Bak-Szabó Norinát elkísértük az EYOF ruhapróbájára

A 14 éves Bak-Szabó Norina egyike volt annak a 95 magyar sportolónak, aki hazánkat képviselte Besztercebányán a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A fiatal játékos egyéniben az első körben búcsúzott egy nála 1,5 évvel idősebb svéd játékos ellen.

„Szerintem nagyjából azonos szinten voltunk, viszont annyira nem feküdtek nekem a körülmények, szakadt az eső. Döntő szett 2-0-s vezetésnél történt valami, kicsit meglepődtem, azt éreztem, talán könnyebb dolgom lesz. Visszafogtam a kezemet, szerintem ez okozta, hogy a játékom színvonala visszaesett. Most ő volt a jobb, de szerintem, ha legközelebb találkozunk, meg fogom tudni verni” – jelentette ki Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére. – Nálunk, amíg ilyen fiatalok vagyunk többet számít a korkülönbség, mint a felnőtteknél, akár fél év is sokat számíthat, másfél év pedig főleg – utalt svéd ellenfelére. – Egyesben szerettem volna legalább a legjobb nyolcig eljutni, a sorsolás viszont nem kedvezett, s hiányzott még némi meccsrutin is” – tette hozzá.

Norina aztán vegyes párosban Nagy Botond Leventével is kipróbálhatta magát, a magyar duó előbb egy ciprusi, majd egy olasz duót győzött le, a végállomást a finnek jelentették a legjobb nyolc között.

„Úgy gondolom, hogy sikerült egymásra hangolódnunk. Szerintem akár érmet is tudunk volna szerezni. Benne volt a játékunkban, a nyolc között meccstiebreakben kaptunk ki” – magyarázta Norina, aki jövő héten az U16-os országos bajnokságon szerepel, ahol egyéniben és párosban, Komlódi Kiarával is a végső győzelmet célozza meg.

Forrás: Magyarock – Olympic Team Hungary /Facebook/

Besztercebányára a két fiatal játékost utánpótlásválogatott nevelőedzőként Simara János kísérte el, aki korábban Gubacsi Zsófia trénere is volt.

„A verseny előtt 2-2,5 héttel kezdtük meg a felkészülést, egy hétig a Nemzeti Edzésközpontban dolgoztunk, utána meghívtam a fiatalokat a Gubacsi Zsófi Tenisz Klubba. Norina egy svéd lány ellen kezdett, a kettőjük között lévő 1,5 éves korkülönbség jelentős, de nem is elsősorban fizikailag, mert Norina jól játszott. Nagyon tanulságos meccs volt, akármennyire volt fizikailag erős és technikailag képzett a svéd kislány, a döntő szettben 2:0 volt nekünk, ott Norina kicsit megszeppent, elkezdett gondolkozni, a rutin hiányzott. Természetesen csalódott volt, de ez nem tartott sokáig. Érezte, hogy egy nagyon jó játékostól kapott ki jó játékkal” – értékelt a szakember.

„A vegyes párost nagyon vártuk, a két gyerek nagyon jól kiegészíti egymást. Ennek a két hétnek sok pozitív hozadéka volt, megismerték egymást, lehetett tanítani nekik új dolgokat. Nagyon oldott, jó hangulat volt, emberileg is jó partnerség alakult ki közöttük. Magas elvárások voltak, annak ellenére, hogy nem voltak gyenge ellenfelek. A ciprusiaknak három meccslabdájuk volt, mégsem tudtak nyerni. Az olaszok is erősek voltak, szóval szerintem nagyon szépen helyt álltak Norináék” – zárta szavait Simara János.