Skip to main content

Bernek Péter elégedett a budapesti Európa-bajnokságon elért eredményeivel, most pedig már azon dolgozik 400 méter vegyesen még jobb legyen a tokiói olimpián.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / facebook /

„Azt gondolom jól sikerült az Európa-bajnokság, megláttuk, hogy hol lehet még javulni” – jelentette ki a rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszó a Career Sport Brand Management érdeklődésére. – Úgy vélem, minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Persze, nem bántam volna, ha érmet nyerek 400 méter vegyesen, de most jóval erősebb volt a mezőny, mint két éve a világbajnokságon. Ez mindenképp meglepő, de tudjuk, hogy vannak még bennem másodpercek” – tette hozzá Bernek Péter, aki a kontinensviadal hangulatáról is szót ejtett.

„Eléggé megszoktam, hogy közönség nélkül versenyzünk, lassan egy éve volt az első ilyen verseny. Az olimpiai is hasonló lesz, arra mindenképp egy jó teszt volt. Nem voltam még olyan versenyen, ahol ilyen hosszú a buborék, az olimpián nagyon szigorú szabályok lesznek. Applikáción is figyelnek minket, hogy sehova ne menjünk. A kellemetlen része, hogy két-három naponta kell PCR-tesztet végezni, akkor is ha be vagy oltva. Elég nyomasztó lett a végére az Eb, de másfél-két hetet ki lehet így bírni” – folytatta az úszó, aki az olimpia előtti további programjáról is szót ejtett.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / facebook /

Vasárnaptól három héten át Hódmezővásárhelyen készül, majd Rómában a „Sette Colli” versenyen áll rajthoz. Utána még egy hetet Magyarországon tölt, majd reményei szerint mielőbb ki tud utazni Japánba, vagy valamelyik környező országba, hogy mielőbb meg tudja kezdeni az akklimatizációt. Bernek Péter most már arra fókuszál, 400 vegyesen minél jobb eredményt érjen el, ugyanis letett arról, hogy 200 háton is elindulhasson Tokióban.

„Kiestem harmadik magyarként a középdöntőből, délután így már nem volt lehetőségem úszni. Úgy gondolom, hogy most már nem leszek olyan formában az olimpiáig, hogy megpróbáljam megúszni az A-szintet. A Sette Collin nagyon sok számban indulok, úgyhogy le is tettem arról, hogy 200 háton úszhassak az olimpián. Marad a 400 vegyes. Ha ott jól úszom, akkor az nekem bőven elég” – zárta szavait.