Skip to main content

A decemberről januárra elhalasztott Mesterversenyen bronzérmet szerzett Bak-Szabó Norina, aki ezzel az eredménnyel intett búcsút az U14-es korosztálynak.

Új célokkal vágott neki a 2022-es esztendőnek Bak-Szabó Norina, aki lejátszotta első idei teniszversenyét. A koronavírus-járvány miatt decemberről január végére elhalasztott Mesterversenyen a fiatal teniszező még az U14-es korosztályban versenyezett, s ért el harmadik helyezést.

A harmadikként kiemelt tehetség a csoportkörben 6:1, 6:2-re győzte le Tuzson Viktóriát, majd Sziklai Eszter is csak 6:3, 6:3-ra tudta megszorítani. A második kiemelt Farkaslaki Hints Flóra viszont nagy falatnak bizonyult.

„Viki jól teniszezett, de én is, úgyhogy egy jó meccset játszottunk, noha az eredmény nem feltétlenül ezt mutatjajelentette ki a Career Sport Management érdeklődésére Bak-Szabó Norina.  Eszti és Viki nagyon hasonlóan játszik, szinte ugyanolyan meccs volt, csak egy kicsit rosszabbul teniszeztem, nem éreztem annyira a szervát, de át tudtam ezen lendülni. Flóra kellemetlen stílusban játszott, ellene nem is ment annyira a játék” – összegzett Norina, aki az elődöntőben a későbbi győztes Bíró Melindától szenvedett vereséget.

„Az egy nagyon jó meccs volt, sokszor mentünk fel a hálóhoz, jó labdameneteink voltak, viszont ezen a sebességi szintén még nem vagyok eléggé stabil” – tette hozzá Norina, aki harmadik helyezésének köszönhetően 100 ezer forint támogatást kap utófinanszírozásban a Magyar Tenisz Szövetségtől.

„December elején volt az utolsó két versenyem, idén pedig ez volt az első, szóval hiányzik még a meccsrutin. Kicsit furcsa volt a december és a január, az edzőim több hetet is külföldön voltak, nem tudtam velük készülni, illetve egy új, nehezebb ütőm is lett. Voltak tehát változások, amiket meg kellett szoknom” – összegezte az elmúlt heteket Norina, aki jelenleg 167. a Tennis Europe U16-os ranglistáján.

„Szeretnék bekerülni a legjobb 50-be, ez nagy előny lenne, mivel akkor az IFT-versenyeken főtábláról indulhatnék. Az IFT-ranglistán még nem vagyok rajta, az is cél, hogy ezeken a versenyeken főtáblán tudjak játszani egy-két meccset. Márciusban lesz az U16-os országos bajnokság, amit természetesen meg szeretnék nyerni, de egy dobogós helyezéssel sem lennék elégedetlen” – tekintette előre Norina, aki szerint elsősorban nagyobb meccsrutinra kell szert tegyen, hogy kevesebb rossz döntést hozzon a mérkőzéseken.