Skip to main content

A Pécsett megrendezett tenisz korosztályos országos bajnokságon Bak-Szabó Norina az U16-os mezőnyben mérette meg magát, s egyéniben valamint Komlódi Kiara oldalán párosban is a dobogón zárt. Az egyesben elsőként kiemelt játékos a keddi nyitókörben Kaszoni Rékát múlta felül 6:1, 6:2-re, majd Németh Laura is csak 6:0, 6:3-ra tudta megszorítani.

„Kedden későn este volt az első meccsem, de jól tudtam alkalmazkodni a szituációhoz – kezdett bele az értékelésbe Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére. – Jól játszottam Réka ellen, majd másnap az ugyancsak soproni Laura ellen is jól ment a kezem” – tette hozzá a fiatal játékos, akire aznap még egy páros mérkőzés is várt, ám mindössze egy játékot engedélyeztek a riválisoknak.

Csütörtökön aztán már élesebbé váltak a küzdelmek. Norina egyéniben a legjobb nyolc között párostársával találta magát szemben. „Nagyon jó meccs volt, noha párostársként nagyon nehéz egymás ellen játszani. Nagyon jóban vagyunk, ezért nehéz ezen túl lépni, de sikerült 6:3, 6:3-ra győzni” – magyarázta Norina, aki nem sokkal később már legyőzött ellenfele oldalán lépett pályára.

„György Emília és Zab Mira ellen nagyon sima első szettet játszottunk, 6:0-lal kezdtünk, aztán az ellenfél jobban játszott, mi pedig egy kicsit kiengedtünk, így elvesztettük a második szettet 6:4-re. A 10 pontig tartó tie-breaket megnyertük, Kiarával még alig buktunk el ilyet.”
Ezt követően már az elődöntő következett Farkaslaki Hinst Flóra és Nagy Gréta kettőse ellen. „Nem jött ki a lépés, nem játszottunk annyira jól. Nagyon szoros game-eket toltunk de végül 4:6, 4:6 lett a vége.”

Bak-Szabó Norina aztán pénteken újfent Farkaslaki Hinst Flórával találta magát szemben az egyéni elődöntőben, a rivális pedig 6:2, 6:1-re diadalmaskodott. „Messze nem játszottam életem teniszét, ebben a korosztályban nagyon gyorsan játszom, Flóra viszont tudta, mit kell ellenem csinálni, belassított. Nem ment a tenyeres, az én játékommal volt a probléma” – összegzett Norina, akinek így egyesben és párosban is elődöntő jelentette a végállomást.

„Országos bajnokságon egy-egy harmadik hely nem rossz, ha azt nézem, hogy most én vagyok a fiatal ebben a korosztályban. Ha jobban játszom, talán többet is ki lehetett volna hozni, de ez most így sikerült” – zárta szavait a teniszező, aki néhány nap pihenés után folytatja a felkészülést, azt viszont még nem tudja, áprilisban milyen versenyeken indul majd.