Skip to main content

Poór Brigitta személyében Európa-bajnok és korosztályos világbajnok tereptriatlonos csatlakozott a Career Brand Management csapatához.


„Korábban nem volt még menedzserem, pedig jól jött volna, amikor profi szintem versenyeztem
 – árulta el Poór Brigitta a Career Brand Management érdeklődésére. – Úgy voltam vele, hogy ha meg se próbálom, akkor esélyt se adok arra, hogy bármi újat hozzon az életembe. Teljes nyitottsággal állok a jövő felé, kíváncsian várom, hogy mit tartogat számunkra. Nem nagyon szeretem reklámozni magam, ez picit távol áll a személyiségemtől, pedig szükség van rá. Biztos vagyok benne, hogy a Career Brand Management segíteni fog minden olyanban, ami nekem nehézkesebben megy. Gondolok itt a kommunikációra vagy a partnerek szerzésére” – tette hozzá a 33 éves tereptriatlonos, aki már gyerekként is mozgékony volt.

„Az óvodai úszásoktatás után az általános iskolát már úszóként kezdtem testnevelés tagozatos osztályban. Heti háromszor jártam edzésekre, illetve indultam mezei futóversenyeken is. Egy ilyen alkalommal kérdezték meg, lenne-e kedvem kipróbálni a triatlont. Kipróbáltam, megtetszett, a megyei versenyről egyből tovább is jutottam az országos döntőbe. Ettől kezdve nem volt megállás, több mint 10 évig triatlonoztam, majd terep változatra váltottam” – emlékezett vissza a kezdetekre a soproni születésű Poór Brigitta, aki sportos családba szültetett.

„A szüleim is sportoltak fiatalkorukban, mind a ketten atléták voltak. Anyukám velem együtt kezdett el triatlonozni. Mivel vinni kellett engem edzésekre kedvet kapott ehhez a sporthoz és ez egy jó indok volt arra, hogy újra elkezdjen versenyezni. Olyannyira hogy ötven évesen megcsinálta élete első Ironman versenyét, amit azóta hétszer meg is ismételt. Apukám is sportol hobbi szinten, az ő életének is szerves része a mozgás” – folytatta Brigitta, aki a tereptriatlonban a kerékpározást kedveli leginkább.

„Terepen nem voltam az elején túl ügyes. Ez elég specifikus sport, de sok gyakorlással és versenyzéssel szépen belejöttem. Jellemző rám, hogy olyan dolgokat csinálok, amiktől félek, azoknak megyek neki. Nagyon szeretem a kihívásokat és az őrült dolgokat. A tereptriatlonban minél tapasztaltabb vagy, annál nagyobb a rutinod így nem gondolnám, hogy az életkorom előnyt vagy hátrányt jelentene” – magyarázta a sportoló, aki az U23-as világbajnoki címére és felnőtt vb-bronzérmére a legbüszkébb.


„Nehéz kiemelni bármelyik eredményemet is, hiszen mindegyik világkupa-győzelmem különleges. Büszke vagyok arra is, hogy elég sokrétű versenyzőnek mondhatom magam, van középtávú országos, és mountain bike maratoni bajnoki címem is, nem csak a triatlon vagy tereptriatlon világában értem el eredményeket” – 
árulta el a tereptriatlonos, aki három éve megszakította a profi karrierjét.

„Visszavettem az edzésekből, aztán szerepeltem egy kereskedelmi csatorna főműsoridős sportos műsorában, majd jött a koronavírus és emiatt kicsit háttérbe szorult az élsport. Másfél éve Budapesten élek, edzőként dolgozom egy triatlon egyesületnél. Mindennek köszönhetően előtérbe került az utánpótlás nevelés, viszont most megint kacérkodom a versenyzéssel. Ha nem is olyan szinten, mint azelőtt, de szeretnék versenyeken indulni. Nagyon sok edzést tartok, azok között szoktam megcsinálni a sajátjaimat is. Ez nem olyan mennyiség, mint anno élsportolóként, de heti 15-20 óra így is simán összejön. Szeretnék újra mountain bike-valamint középtávú triatlon versenyeken elindulni, esetleg egy-egy világkupára kinézni és rendszeresen terveznék részt venni tömegsport rendezvényeken” – vázolta jövőbeli céljait.