Skip to main content

Januártól a Ferencváros futballistáját, Fenyvesi Evelint is a Career Brand Management segíti a minél jobb eredmények elérésében. A Jánoshalmáról indult válogatott játékos több mint tizenkét éve erősíti a fővárosi zöld-fehéreket, mostanra pedig elérkezettnek látta az időt arra, hogy saját brandjét is megerősítse. A labdarúgóval 2023-as céljairól, válogatottságról, Bajnokok Ligája-részvételről és az esetleges külföldi lehetőségekről beszélgettünk a megállapodás apropóján.

Forrás: Fradi.hu


„Nagyon örültem a megkeresésnek, azt érzem a megbeszéléseink alapján, hogy kölcsönösen segíthetünk egymásnak. Egy ideje már foglalkoztatott, hogy jó lenne a saját brandemet is építgetni, erősítgetni. Ez az egyik célom az új esztendőben. Remélem, közösen sokat tudunk majd fejlődni”
– mondta Fenyvesi Evelin, a Ferencváros játékosa a Career Brand Managementtel született megállapodásról.

A 26 esztendős futballista 2011 óta a zöld-fehérek játékosa, az élvonalban – miként a nemzeti tizenegyben is – 2013-ban mutatkozott be. Azóta már a 80. hivatalos meccsén is túl van a felnőttválogatottban.

„Apukám és a testvérem is futballoztak, édesanyám pedig kézilabdázott, így engem is gyorsan beszippantott a sport. Az elég hamar kiderült, hogy nem a kézilabda lesz a világom, viszont ott, ahol felnőttem, a környező utcák gyerekeivel rendszeresen összejártunk focizni. Ilyenkor pedig nem számított, hogy lány vagyok, nem csak néztem őket, hanem be is álltam. S aztán egyre több helyről jött az a visszajelzés, hogy jó érzékem van a játékhoz, 2011-ben pedig megkeresett a Ferencváros, hogy egy próbajátékon kipróbálnám-e magamat náluk. Azóta is itt játszom” – idézte fel a kezdeteket.

Forrás: Fradi.hu

A Ferencvárossal remek őszt zártak. A címvédő 12 forduló után veretlenül vezeti a bajnokságot, ráadásul legtöbb meccsét lehengerlő dominanciával hozza: 102 lőtt gól mellett mindössze négyet kapott a ligában. Evelinék a legszorosabb meccsüket is háromgólos különbséggel nyerték, a fő ellenlábasnak tartott MTK otthonában 5–2 lett a találkozó vége.

„Az ősz szerencsére nagyon jól alakult, egyértelmű célunk a bajnoki arany, és nagyon szeretnénk a Magyar Kupa-serleget is visszahódítani. Remélem, sikerül a duplázás. Úgy kezdtünk neki a héten az edzéseknek, hogy ezen a célon van a fókusz. Utána pedig jöhet egy még nagyobb cél: a sikeres Bajnokok Ligája szereplés. Ennyire azonban még nem rohannék előre. Tény, hogy a meccseink többségét itthon nagy gólkülönbséggel nyertük, de a Győrre és az MTK-ra nagyon oda kell figyelni. Az ellenük vívott mérkőzéseink igazi rangadók, még akkor is, ha az ősszel mindkettőből jól jöttünk ki. Azt látni kell, hogy nyáron nyolcról tizenkét csapatra emelték az NB I létszámát, és akad néhány együttes, amely egyelőre még nem tudott teljesen átállni az első- és a másodosztály közt. Nem biztos, hogy ilyen gyorsan kiépült a keret és a háttér is az NB I-hez. Ez egy hosszabb folyamat, de jó látni, hogy egyre több helyen igyekeznek komolyan venni a női labdarúgást is”– mesélte.

Evelin a Ferencváros mellett a felnőttválogatottal is szeretne minél sikeresebb lenni: a csapat számára ősszel indulnak az Európa-bajnoki selejtezők. Addig a felkészülési mérkőzéseken lesz a hangsúly. 

„Remélem, minél jobb formába tudok kerülni a selejtezők kezdetére. Februárban lesz az első idei edzőtáborunk, szeretnék bizonyítani. Nagy dolog lenne, ha összejönne a karrieremben egy Európa-bajnoki részvétel. Ez az egyik nagy álmom.”

S hogy mire a legbüszkébb az eddigi pályafutásából?

„Talán arra, hogy már tizenkét éve a Ferencvárosnál vagyok, és az együtt elért sikereinkre. Enélkül a klub nélkül nem lehetnék többszörös magyar bajnok és kupagyőztes. Az ember élsportolóként sokszor egy mókuskerékben van. Jönnek az edzések, jönnek a meccsek. Sikerek, kudarcok. Nincs is idő megélni egyiket sem. Az év vége azon kevés időpontok egyike, amikor végig tudjuk gondolni, mi minden történt körülöttünk. Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy többnyire sikerélményekben van részem. Ahogy a válogatottban lejátszott meccsekért is. Büszke és boldog vagyok, hogy olyan célok lebeghetnek a szemem előtt, mint a válogatottal az Európa-bajnoki részvétel, vagy a Fradival a Bajnokok Ligája-szereplés.”

Idehaza aligha van jelenleg feljebb annál, mintha valaki a Ferencváros kezdőcsapatának alapembere. De vonzza-e egy külföldi lehetőség?

„Ez mindig is nehéz kérdés volt számomra. Soha se mondd, hogy soha. Mint ahogy eddig is, most is imádok a Fradinál játszani. Nagyon jól érzem magam, családközpontú személy vagyok, jó helyen vagyok, ahol érzem, hogy megbecsülnek. Ez pedig mindennél többet ér, főleg így, hogy bőven akad azért szakmai kihívás is” – jelentette ki a jánoshalmai nevelés.