Skip to main content

Hullámvasút-szerűen indult a szezon Fenyvesi Evelin számára, a Ferencváros női labdarúgócsapatának kapitánya ugyanakkor igyekszik a kudarcból is levonni a tanulságokat, és építkezni belőlük.

Forrás: Fradi Média

A Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének gyulafehérvári minitornáján az elődöntőben büntetőpárbajban kikapott az izraeli Kyriattól, így a továbbjutás lehetősége odalett. A csapat ezután jól reagált, 7-0-ra nyert a Spartak Myjava elleni helyosztón.

„Abszolút olyan célokkal mentünk Romániába, hogy megnyerjük a minitornát. Sajnos az első meccset nem sikerült, így a másodiknak nem volt nagy tétje. Nagyon szerettünk volna győzni, de nem játszottunk jól. Nagyon érzelemdús mérkőzés volt, mert ahogy megrúgtuk a gólokat, sajnos nagyon hamar megkaptuk rá a választ. A tizenegyespárbajban már ott van a szerencsefaktor, nem sikerült jól. Nagyon csalódottak voltunk, a másodikon pedig már a becsületünkért léptünk pályára” – értékelt a Ferencváros csapatkapitánya a Career Brand Management érdeklődésére.

„Sokat beszélgettünk, igyekszünk levonni a tanulságokat. Nagyon rossz mentális állapotban voltunk, de jól reagáltunk a második meccsre. Szombaton játszottuk az első bajnokit a BL után, amint hazértünk már a Szeged elleni meccsre fókuszáltunk. Szeretnénk újra megnyerni az NB I-et és jövőre ismét indulni a Bajnokok Ligájában” – tekintett előre Fenyvesi Evelin.

„Lesznek jó kis mérkőzések, a Győrrel tavaly is megküzdöttünk a bajnoki címért, a Puskással a kupa elődöntőjében találkoztunk. Az mindenkinek jó, ha egyre több erős csapat van, és egyre több jó mérkőzést láthatunk, ez mindenkinek a fejlődését szolgálja. Várom, hogy elinduljon a kupa is, ahol összesorsoltak minket a Puskással” – tette hozzá a 26 éves labdarúgó, aki az elkövetkezendő időszakban a válogatott sikeréért is küzd majd.

Forrás: MLSZ.hu

Az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligája-sorozatban a magyarok az albán, az ír és az északír együttessel kerültek egy csoportba. A nemzeti együttes ma kezdi meg a közös felkészülést Telkiben, majd szerdán utazik el Albániába.

„Nagyon örülök, hogy nálunk is elindul ez az új versenysorozat, mert biztosan izgalmas lesz, ezek olyan felkészülési meccsek lesznek, amelyek téttel bírnak. Nagyon izgatottan várom. A második helyet mindenképp szeretnénk megszerezni a csoportban, de ez nagyon kemény csata lesz. Az észak-írek a legutóbbi Eb-n, az írek most a világbajnokságon voltak ott, nem lesznek ezek egyszerű meccsek. Lépésről-lépésről kell haladni, első körben az albánokra koncentrálva. Fontos lenne Albániában jól kezdeni a selejtezősorozatot” – zárta szavait a Ferencváros csapatkapitánya, aki szeretne minél több lehetőséget kapni a válogatottban és bizonyítani.