Skip to main content

A Ferencvárossal a Bajnokok Ligája csoportkörét, a női válogatottal a Nemzetek Ligája-sorozat második helyét vette célba Fenyvesi Evelin az új szezonra. Az FTC középpályásával a magyar válogatott másfél hetes edzőtábora után beszélgettünk arról, miként alakul eddig a felkészülés és hogy telt a rövid, ám annál hasznosabb nyári szünet.

Forrás: MLSZ.hu

„A Fradinál az új játékosok szempontjából nagyon jó volt, hogy egyből edzőtáborral indultunk – mesélte a Career Brand Management érdeklődésére Fenyvesi Evelin az új idény rajtjáról. Az előző szezont veretlenül megnyerő Ferencváros játékosai július elején Mezőkövesdre utaztak, ott kezdték meg a felkészülést a 2023–2024-es kiírásra. – Felgyorsította szerintem a beilleszkedésüket, hogy sokáig egy helyen voltunk közösen, sok-sok közös programmal, így ez az időszak ilyen szempontból is hasznos volt.”

Az FTC válogatott játékosai számára kifejezetten feszesen alakult a július közepe, hiszen szinte még ki sem pakoltak, már indulhattak is a következő összetartásra. A Margret Kratz vezette nemzeti csapat előbb Görögországgal, majd Bosznia-Hercegovinával mérkőzött meg Budapesten, kihasználva a női labdarúgó világbajnokság rajtja előtti hivatalos játéknapokat.

Forrás: Fradi.hu

„Valóban, kicsit szoros volt a program, de ez így volt izgalmas! Vasárnap hazaértünk az edzőtáborból, megebédeltünk a családjainkkal és a válogatott játékosok már mentek is tovább a következő táborba. Ott másfél hetes közös felkészülésünk volt egy háromcsapatos mini tornával, amit sikerült megnyernünk. Nagyon pozitív, hogy a görögök és a bosnyákok elleni mérkőzésünket is meg tudtuk nyerni. Érződött az idény eleji forma, a passzok sokszor pontatlanabbak voltak, más azért úgy labdába érni, hogy előtte két-három hétig nem feltétlenül találkozol vele. De egész gyorsan felvettük a ritmust, ezt bizonyítja az is, hogy a második, azaz a bosnyákok elleni meccs minden szempontból sokkal jobban sikerült. Gördülékenyebb, egyszerűen jobb volt a játékunk, ez pedig bíztató az ősszel rajtoló Nemzetek Ligája-sorozat előtt” – mondta a zöld-fehérek középpályása.

Az UEFA a férfiaknál már három idényt megélt NL-sorozat mintájára hozta létre a női kiírást, azzal a különbséggel, hogy itt jelenleg kevesebb a divízió. A sorozat a 2025-ös Európa-bajnoki selejtezők szempontjából bír kiemelt jelentőséggel, egy jó szerepléssel a mieink még jobb kalapbesorolást, így pedig valamivel talán könnyebb csoportellenfeleket kaphatnának a későbbiekben.

Forrás: Fakiphoto

„Izgatottan várjuk, mert számunkra teljesen új sorozatról van szó. Az írek egyértelműen a csoport legerősebb csapatának ígérkeznek, de nagyon szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, összességében pedig harcban lenni a második helyért, végül remélhetőleg meg is szerezve azt. Az észak-írekkel ki-ki meccseket játszhatunk, míg a sorsolás alapján az albánokat lenne kötelező megverni, mert ők a negyedik, míg mi a harmadik kalapból kerültünk a csoportba.”

A Nemzetek Ligája szeptember 20-ai rajtja előtt azonban Evelinékre még egy másik, hasonlóan fontos nemzetközi megmérettetés is vár, ez pedig a Bajnokok Ligája-selejtező négyes tornája, amelyen előbb az izraeli Kiryjattal, majd győzelem esetén az Universitatea Cluj–Spartak Myjava párharc nyertesével találkozik a Ferencváros.

„Addig terv szerint sok nemzetközi felkészülési mérkőzést tudunk játszani, aminek örülünk, mert így talán még jobban rá tudunk hangolni a szeptemberi Bajnokok Ligája-selejtezőnkre. Nem titok, nagyon szeretnénk csoportkörbe jutni a BL-ben, ez erre az idényre személy szerint a legnagyobb célom, azt ugyanakkor tudjuk, hogy nagyon kemény út vár ránk, megannyi lehetséges buktatóval.”

Fenyvesi szerint optimizmusra ad okot, hogy a szeptember 6-ai első BL-mérkőzés előtt már bőven lesz meccsrutin a lábukban, az NB I ugyanis augusztus közepén elrajtol. Az augusztus 19-ére kiírt első fordulóban az FTC az előző szezonban az 5. helyen záró DVTK-t fogadja, majd a bronzérmes MTK-hoz látogat, a BL-selejtező főpróbájaként pedig a Budaörssel találkozik a harmadik fordulóban.