Skip to main content

Elkészült az a 30 csomagajánlat, amelyet a világbajnoki érmes, Európa-bajnok magyar evezős Galambos Péter közreműködésével alkotott meg a Hungary NEXT. A 35 esztendős váci sportoló immáron két éve a reklámarca az ország-márka-műhelynek, ez a kapcsolat pedig egy újabb lépcsőfokhoz ért.

Petit azért szeretjük, mert nagyon egyszerű elmagyarázni a filozófiánkat, küldetésünket azokat a tulajdonságokkal, amivel ő bír” – mondta a Career Sport Managementnek Bódis Gábor, az ország-márka-műhely vezetője. – Van egy karaktere, megjelenése, egy mosolygós, vidám fiatal arca. Ott van rajta a címer, amikor versenyez, képvisel egy értéket. Nem csak ő maga van ott, hanem az egész közösség, amely a címer által megjelenik. Benne van egy mozgás, egy dinamizmus, egy fejlődés. Ha valahol turizmust fejlesztünk, megjegyzik a karakterét, fel tudják idézni, egy jó karakterrel fel lehet építeni egy turisztikai hely üzenetét vagy márkáját. A szerepe ennél több, ő a nap jelentős részében edz vagy versenyez a Dunán, összeköti a vízen azokat a helyeket, amikről beszélünk. Egy olyan ember, aki szinte télen-nyáron a Dunával kel-fekszik. Ezért is tudott használható tippeket adni a csomagajánlatokban” – tette hozzá az ország-márka-műhely vezetője, aki azt tűzte ki célul, hogy a Dunakanyar négy városa (Szentendre, Visegrád, Esztergom, Vác) között szoros együttműködés alakuljon ki.

Bódis Gábor, Hungary NEXT

„Ez nem annyira jellemző egyébként, mindegyik település saját magát akarta pozícionálni, önállóan akart minél több attrakciót. Mi az emberek magatartásmintát figyeljük, kutatjuk, s azt látjuk, ebben a régióban nem akarnak egy-egy városban sok időt eltölteni. A csomagajánlatok, amiket kidolgoztunk leképezik az emberek mozgásait. Különböző szempontok szerint összeállított programajánlataink vannak 1-4 napra, ezek között vannak olyanok, amelyek az úgymond klasszikus látogatóknak szólnak, de vannak trendi vagy aktív, felfedező programok is. Ezek kipróbált útvonalak, Magyarország legjobb idegenvezetővel állítottuk össze” – fogalmazott Bódis Gábor.

Galambos Péter köszöntő beszéde a rendezvényen

„A csomagok – amelyek száma akár 40-50-re is bővíthetőek, mivel a részelemek variálhatóak – értékesítésre készen állnak, azon van a további gondolkodás, hogy a négy város létrehozzon egy platformot az interneten. Növelheti a versenyképességüket, ha megjelennek egy közös platformon. Ezzel nemcsak a négy város, hanem a környező települések is nyerhetnek, hiszen belekerülnek ebbe a portfólióba.” – folytatta a szakember, aki ezt nem tudta megmondani, mikor tudnak a piacra lépni, mert még keresik a szükséges forrásokat.

Hungary NEXT, Galambos Péter, Career Sport! Együtt eredményesebb!

„Azt gondolom, hogy lehet erre EU-s forrásokat találni. Még egy fél év legalább, mire ennek a rendszerét kialakítjuk. Az már világosan látszik Vác a lassabb turizmusnak a kihívásait keresi, Szentendrét inkább a gasztro és vízisportok, a kirándulás és a művészetek jellemzik, Esztergomban a vízen kívül a magaskultúrára lehet építeni, míg Visegrád esetében wellness és az aktív turizmus lehet az irányadó” – zárta szavait a szakember, aki hangsúlyozta, semmit sem akarnak ráerőltetni a településekre.