Skip to main content
Sport

Galambos Péter Köycegizben tehet fontos lépést Tokió felé

Eddig minden feltétel adott az ideális felkészüléshez evezőseink számára, akik hosszú idő után először vehetnek rész külföldi edzőtáborozáson. Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Club Európa-bajnoka Köycegizből adott helyzetjelentést nekünk.

Peti bejelentkező videója ITT tekinthető meg! 

„Már harmadik alkalommal vagyok itt, és idén is nagyon kedvezőek a feltételek: masszív húsz fok és jelentős részt jó vízifeltételek – számolt be videoüzenetében a törökországi edzőtábor első feléről Galambos Péter. – Az első héten voltak kisebb-nagyobb szelek, hullámok, amikor csak szárazföldön tudtunk készülni, viszont a második héten tulajdonképpen végig vízen lehettünk”

A magyar evezősök január végén utaztak el az Antalyától mintegy 180 kilométerre fekvő Köycegizbe, ahonnan február 25-én készülnek hazatérni. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, úgy ekkora az is eldől, mely egységek szállhatnak még harcba a tokiói olimpián való részvételért.

„A tábort egy válogatóversennyel fogjuk zárni, ahol kialakulnak azok az egységek, akik képviselhetik majd Magyarországot a pótkvalifikációs versenyeken. Erre készülünk gőzerővel” – tekintett előre Galambos Péter. Európa-bajnokunk, aki ősszel maga is átesett a koronavírus-fertőzésen, korábban kijelentette, alig várja, hogy téthelyzetben is hajóba ülhessen – október közepe óta erre nem volt lehetősége.

A nemzetközi szövetség január végén hagyta jóvá az olimpiai pótkvalifikációs versenyek időpontjait és helyszínét. Ennek értelmében a magyar válogatóverseny győzteseinek még két lehetőségük lehet kvótát szerezni. Előbb az európai kvalifikációs regattán április 5. és 7. között az olaszországi Varessében, majd utolsó dobásként a májusi végső világkvalifikációs regattán, május 15. és 17. között a svájci Luzernben.

A két megmérettetés között az Európa-bajnokságot is megrendezik majd, (április 9. és 11.) vagyis az európai kvalifikációs verseny után csupán két nappal – szintén – Varessében.

A  34 esztendős kiválóságunk normálsúlyú egypárban igyekszik „megváltani” jegyét Tokióba.

Peti bejelentkező videója ITT tekinthető meg!