Skip to main content

Csapatunk felkészülése a Nagy Gábor emlékmérkőzéssel lezárult, immáron teljes gőzzel a bajnoki startra készülünk.

Vojvoda Dávid (Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt. /Csurgó Gábor/)

Együttesünk az Arconic-Alba Fehérvár szombaton 17 órától, hazai pályán vívja a szezon első bajnoki mérkőzését a Budapesti Honvéd ellen. Az előző idényben 2022. novemberében hazai pályán 96-60, majd 2023. februárjában a fővárosban 87-102 arányban magabiztos győzelmet arattunk.

A szezont felvezető interjújában vezetőedzőnk Alejandro Zubillaga elmondta, hogy az előző idényt már nem szabad alapul venni. A felkészülésről, a bajnokságban elérhető helyezésről a következőket nyilatkozta a klub kérdéseire: ” Ahogy mondtam, mindig előre nézek, ami igaz is, de soha nem tervezek ennyire hosszú távra. A legfontosabb mindig a következő meccs. Szóval, nem tudom megmondani, hogy mivel leszek elégedett az idény végén. Az biztos, hogy mindig többet és többet szeretnék elérni a csapattal, soha nem lehetünk elégedettek. Ezért dolgozunk minden egyes nap, megyünk előre meccsről meccsre.”

Alejandro Zubillaga (Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt. /Csurgó Gábor/)

A rekordbajnok Budapesti Honvéd – amelyik az előző idényben az alsóházi rájátszás utolsó előtti fordulójában biztosította be élvonalbeli tagságát – szintén edzőmérkőzésekkel hangolt a szezonra. Szeptember elején az együttes megnyerte a Sitku Ernő emléktornát majd a szlovák bajnok Levicét (81-79) is legyőzte, a főpróbán viszont hazai pályán kikapott a Kaposvártól (75-77).

A Honvéd egészen biztosan nem számíthat csapatkapitányára, Simon Kristófra, akinek a vállát egy hónapja megműtötték, így ő nem léphet pályára a találkozón.

Csak a rend kedvéért tehát: szeptember 30-án szombaton 17 órakor minden szurkolót várunk az Alba Regia Sportcsarnokban! Jegyek elővételben a csarnok büféjében kaphatóak!