Skip to main content

Az Arconic-Alba Fehérvár győzelemmel kezdte a 2023-24-es Tippmix NB I-es bajnokságot, miután magabiztosan, 72-62 arányban legyőztük a Budapesti Honvéd együttesét.

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt /Csurgó Gábor/

Az előző idényt ezüstéremmel záró csapatunk egyértelműen a győzelem szándékával léphetett pályára az Alba Regia Sportcsarnokban a bent maradást épphogy kiharcoló Honvéd ellen.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött: 88 éves korában elhunyt Molnár Ferenc az Albacomp, valamint a Videoton labdarúgócsapatának egykori masszőre. A megemlékezést követően az Alba idénybeli első kosarát James Dickey szerezte, majd Isaiah Philmore is betalált. Vendég vezetés után aztán a mieink is felvették a meccs ritmusát, és Balogh Máté triplájával át is vettük a vezetést (15-13). Az első negyedet is az Alba zárta előnnyel, miután Vojvoda Dávid és Isaiah Philmore is bevágott egy-egy triplát (23-21).

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt /Csurgó Gábor/

A második negyed Isaiah Philmore duplájával indult, majd Kris Martin is megszerezte első fehérvári pontjait. Röviddel később a fővárosiak visszavették a vezetést, ráadásul Balogh Máté kipontozódott. Zubillaga időkérése után rendeztük a sorokat és Philmore 2+1-e után ismét csak két pont volt csapatunk hátránya. A játékrészt Kris Martin dudaszóra dobott tempója zárta így két pontos hátránnyal mehettünk szünetre (41-43).

A harmadik negyedben elkaptuk a fonalat és sorra szereztük a szebbnél szebb kosarakat és Philmore ziccere után tíz pontra nőtt az Alba előnye (55-45). Vojvoda Dávid ritkán látható 3+1-es kosarat szerzett és Takács Milán is bedobott két triplát a sarokból, így 65-51-es vezetéssel kezdhettük az utolsó negyedet. Az első Alba-kosárra három percet kellett várni, Takács Milán talált be ekkor. Az utolsó játékrész nem a szép kosárlabdáról szólt, viszont magabiztosan őriztük az előnyünket, és végül megérdemelten nyertük meg az idény első bajnokiját!

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt /Csurgó Gábor/

Folytatás október 7-én szombaton 18 órakor Szegeden a Szedeák ellen! Akkor is: Hajrá, Alba!

Arconic-Alba Fehérvár – Budapesti Honvéd 72-62 (23-21, 18-22, 20-8, 7-11)

Arconic-Alba Fehérvár: Siyani Chambers 7/3, James Dickey III 9, Jordan Barnett 12/9, Isaiah Philmore 15/6, Kass Balázs. Csere: Kris Martin 5, Takács Milán 10/6, Kiss Benedek, Balogh Máté 5/3, Takács Martin, Góbi Marcell, Vojvoda Dávid 9/6.

Budapesti Honvéd: Isiah Brown 15, Jalen Henry 17/9, Kopácsi Ákos 3, Bazsó Brúnó 4, Peringer Balázs. Csere: Karda Dominik, Reizinger Máté 5, Hajdu Péter 3/3, Vámos Ádám, Filipovic Stefan 15.