Skip to main content

A Ferencváros női labdarúgócsapata a bajnokságban és a Magyar Kupában is makulátlan, ugyanakkor a Bajnokok Ligája-búcsú után nehéz mentális állapotból kellett felállniuk a játékosoknak, így a csapatkapitány Fenyvesi Evelinnek is.

Forrás: Career Brand Management

A Ferencváros labdarúgócsapának csapatkapitánya, Fenyvesi Evelin mozgalmas időszakon van túl, de klubjában és a magyar válogatottban is eredményes volt – többek között erről is nyilatkozott a Career Brand Managementnek.

„Nagyon sajnálom, hogy a Bajnokok Ligájában nem tudtunk sikeresek lenni. Nehéz volt, minden játékosnak saját magát kellett felráznia a kudarcból. Amikor az ember mentálisan nincs a legjobb állapotban, akkor minden meccs nagyon nehéz tud lenni, de azt látom, a csapat átlendült ezen az időszakon. Tudjuk az erőviszonyokat a magyar futballban, de szeretnénk minden meccsből kihozni a maximumot. Ha ebben öt gól van akkor meg kell rúgni az ötöt, fontos, hogy ne álljunk meg három-négy gól után, hanem a saját ritmusunkban futballozzunk tovább. Viszont, ha az adott meccsen 1 góllal tudsz nyerni, akkor azt kell megragadni.” – összegzett Fenyvesi Evelin, aki örömét fejezte ki, hogy a Magyar Kupában magabiztosan tudták legyőzni a Puskás csapatát, és vissza tudtak vágni a riválisnak a két évvel korábbi fiaskóért.

A Ferencváros a legutóbb 7-0-ra győzte le a Fehérvár gárdáját, így öt meccs után 15 ponttal, valamint 28-0-s gólkülönbséggel áll a tabellán, ezen a találkozón pedig a 26 éves középpályás is betalált.

„Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szereznem, hiszen ez nem minden meccsen történik meg. A legértékesebb a győzelemben, hogy hét különböző játékos szerezte a gólokat, azaz egyre többen megmutatják, hogy meghatározó játékosok és gólokkal tudják segíteni a csapatot.

Forrás: Fradi.hu

Fenyvesi Evelin a közelmúltban pályára lépett a válogatottban is, az Albánia ellen 1-1-re végződött Nemzetek Ligája mérkőzésen pedig ugyancsak gólt szerzett.

„Nagyon örülök, hogy Albániában sikerült gólt szereznem, de ez egy szépségtapasz volt, mert győzni indultunk. Nem voltunk elégedettek a döntetlennel. Magyarországnak a női labdarúgásban én szereztem az első gólt ebben a sorozatban, ezzel beírtam magam a történelemkönyvekbe, de jobban örültem volna, ha megnyertük volna a mérkőzést.” – folytatta a futballista, akire a héten két meccs is vár az NB I-ben.

„Szerdán megyünk Szombathelyre, ahol nehezebb meccsre számítok. Nagy kérdés, hogy mikor tudjuk megszerezni a vezetést. Ha az első félidőben, akkor gördülékenyebb lehet, ha nem, akkor döcögősebb. Így fontos lesz, hogy az első perctől nagyon koncentráltak legyünk.  Az Astra pedig kontrákra építve elég defenzív futballt játszik. Az elején meg kell küzdeni azzal, hogy feltörjük a védelmüket, ha ez sikerül, utána egy felszabadultabb játék következhet. Nem kérdés, hogy szeretnénk minden meccset megnyerni, és jó lenne kapott gól nélküli mérkőzéseket játszani. Lesznek még nehezebb meccsek a közeljövőben, jön a Puskás, s megyünk Győrbe” – zárta szavait Fenyvesi Evelin.