Skip to main content
Sport

Park Kupa: Bak-Szabó Norina ismét a dobogó tetején

A március 6-8-a között megrendezett Park Kupa elnevezésű teniszversenyen is kétszer állhatott dobogóra Bak-Szabó Norina. A Top Sport fiatal versenyzője párosban újfent diadalmaskodott, míg egyesben második helyen zárt.

„Jól ment Norinának a játék, nagyon jól érezte magát. – mondta a Career Sport Managementnek a játékos édesanyja, Bak Klarissza. – Elég könnyen jutott el a döntőig, addig csak pár játékot hullajtott el. Ott aztán a papírforma érvényesült, mert Norina a 14 évesek korosztályában harmadik a ranglistán, ellenfele pedig a második. Döntő szett rövidítésben kapott ki, egy nagyon csiki-csuki meccsen, amely bármerre eldőlhetett volna. De abszolút nem volt elkeseredve amiatt, hogy nem nyert” – tette hozzá.

Egyéniben valóban magabiztosan menetelt a döntőig Norina. Harmadik kiemeltként előbb csak egy gémet veszítve verte György Sárát, majd a hatodikként rangsorolt Tuzson Viktóriát 6:2, 6:1-gyel búcsúztatva már a legjobb négy között járt. Az elődöntőben Teker Lotti sem tudta megszorongatni, hiszen 6:0, 6:1-re győzte le őt. A döntőben később az elsőként rangsorolt Farkaslaki Hints Flóra állította meg.

Norina oldalán Bíró Melindával ezúttal is megkapta az első kiemelést párosban, így csupán a második fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe. A győzelemhez vezető úton pedig mindössze 11 gémet veszítettek.

„Párosban abszolút ők voltak a favoritok, ők nyerték az országos bajnokságot is. A döntő ott is valamivel szorosabb csatát hozott, ami betudható volt annak, hogy Norina aznap már a negyedik mérkőzését játszotta és a végére már elfáradt egy picit. Bármennyire is azt érezték, hogy szoros meccs volt, a játék képe alapján nem így volt” – utalt a 6:3, 6:4-re megnyert fináléra Bak Klarissza, aki a nemzetközi versenyek hiányáról is szót ejtett.

„A vírushelyzet miatt a célokat kicsit át kell konvertálni, de ez nem a gyerekek, hanem a szülők és az edzők feladata. Az itthoni versenyek nagyon jó, hogy működnek, ráadásul a gyerekek szeretnek zárt kapuk mögött versenyezni hisz így saját maguk oldják meg a meccset. Igaz, többnyire hiányoznak a szoros meccsek, de ezeket meg tudjuk úgy oldani, hogy egy-két korosztállyal idősebbekkel játsszon. Sikeresek ezek a próbálkozások, de nyilván kellenének a nemzetközi versenyek is, főleg azért, hogy ne mindig ugyanazok álljanak a háló túloldalán.”

Áprilisban Norina számára is elkezdődnek a nemzetközi versenyek, hiszen Magyarországon rendeznek párat ha a vírushelyzet engedi. „Ha áprilistól lehet menni külföldre, akkor szeretnénk menni, de a koronavírus átírhatja a terveket, ha a korosztályos versenyeket sorra lemondják” – zárta szavait az édesanya.