Skip to main content

Perecz Márk 66 kilogrammos kategóriában harmadik lett a régió egyik legnagyobb nemzetközi utánpótlásversenyén, a Budapest-kupán, ahol 13 ország csaknem nyolcszáz judósa lépett tatamira.

Hosszú idő után újra nemzetközi utánpótlásverseny rendeztek Magyarországon, a hétvégi Budapest-kupán 13 ország csaknem nyolcszáz judósa lépett tatamira. A négy korcsoportban (U18, U15, U13 és U11) összesen 112 egyesület 794 sportolója tette próbára felkészültségét az UTE Megyeri úti jégcsarnokában felállított nyolc tatamin.

A 13 éves Perecz Márk ezúttal az U15-ös korosztályban mérette meg magát pályafutása első nemzetközi versenyén, ahol egyből egy grúz ellenféllel találta magát szemben, aki le is győzte a BM Kano Judo SE kiválóságát.

„Kicsit meglepődtem, amikor az első összekapaszkodás lezajlott – kezdett bele az értékelésbe Perecz Márk a Career Sport Management érdeklődésére. – Azt éreztem, hogy a grúz gyerek verhető, de nem sikerült. Nem tudtam, hogy készüljek fel ellene, de a többi három meccsen teljesen ott voltam fejben és technikailag” – vélekedett a fiatal tehetség, aki a soron következő három mérkőzését nagyon simán nyerte.

Ez volt az első nemzetközi versenye Márknak, én azt gondolom, hogy az első meccs az izgalom számlájára írható. Sosem harcolt még külföldivel, ez egy kicsit elbizonytalanította – vette át a szót Perecz Sándor, Márk édesapja. – Egy olyan indításba kontrázott bele a grúz versenyző, ami wazari értékű lett, Márk onnan már nem tudta visszafordítani. A többi mérkőzésen úgy judózott, ahogy kell. Bíztató volt, az edzője is csak dicsérni tudta. Tavaly is már az egy évvel idősebbek között versenyzett, nem ismeretlen számukra, s most is letette a névjegyét.” Az édesapa kiemelte, hogy fia Prikkel Zsombort, a holland Harry Kerbofot, majd az éremcsatában Tankó Ákost is kevesebb mint egy perc alatt győzte le földharctechnikával.

„Hosszú kihagyás után „tértem vissza” a tatami mellé, ahol jó volt látni, hogy mennyire sok fiatal versenyző űzi ezt a sportot – jelentette ki ifj. Tóth György, a Career Sport Management alapító-tulajdonosa, aki a helyszínen követte végig Márk szereplését. – A Budapest Kupa egy nemzetközi torna volt, amin a hazai versenyzők mellett sok más országból érkeztek sportolók. Márk a kezdeti nehézségeket leküzdve felvette a ritmust és jó volt látni, hogy élvezi, amit csinál! Ebben a korban szerintem ez a legfontosabb, az eredmény másodlagos! Nagyon gratulálok neki, hiszen egy évvel idősebb versenyzőket is legyőzve a harmadik helyen végzett, ami kitűnő eredmény” – zárta szavait.

Márk számára véget ért a tavaszi versenyszezon, nyáron az edzésé lesz a főszerep, hogy az őszi viadalokon minél jobb eredményeket érjen majd el.