Skip to main content

Számadó Máté, a Hungarian Motorsport Academy versenyzője vehette át Magyar Motorsport Szövetség díjkiosztó eseményén az Év élsport gyorsasági motorversenyzője elismerést. A még mindig csak 18 éves tehetség örömmel fogadta a díjat, ugyanakkor sikeréhségét jól jelzi, hogy nem volt teljesen elégedett egy szinte tökéletes szezon végén. Erről is nyilatkozott a díj átvétele után.

Forrás: Scigafoto

Nem egyszerű felsorolni, hogy a HUMDA gyorsasági motorversenyzője mi mindent ért el 2023-ban, de a legfontosabb sikereket feltétlenül érdemes megemlíteni. A FIM Europe Cup sorozatban elért első helyért a rendezvényen vehette át az elismerést az Alpok-Adria versenyek olasz szervezőitől. És ugyancsak Számadó Máté lett az év legeredményesebb versenyzője az SSP300 kategóriában.

„Sokat jelentenek ezek a díjak, mert azt mutatják meg, hogy milyen sok és milyen kemény munka van a sikerek mögött, amiket elértem ebben a szezonban. Már csak ezért is nagyon büszke vagyok minden hasonló elismerésre” – mondta a díjátadót követően Számadó Máté a Career Brand Managementnek.

Az esemény elsősorban a magyar bajnokságban elért eredményeknek szólt, a hazai sorozatok legjobbjait jutalmazták, az Alpok-Adria sorozat olasz szervezőinek jelenléte azonban tovább emelte az esemény fényét. A regionális versenysorozat hivatalos év végi díjátadójára csak később kerül sor, de Számadó Máté ott is érdekelt lesz. A fiatal versenyző azonban egyáltalán nem elégszik meg a 2023-ban elért sikerekkel, a Kawasaki Hungary Racing Team motorosa jó sportolói mentalitásról tanúskodva kissé elégedetlen volt, ahogy fogalmazott:

Forrás: Scigafoto

A 2023-as versenyszezonnak vége, de az élet nem áll meg, Számadó Máténak is megvannak már az újabb tervei, céljai, melyek elérését 2024-re kitűzte magának.

„Az biztos, hogy szeretnék feljebb lépni a 600-as kategóriába. Erről már folynak a tárgyalások, de konkrétumról egyelőre nem tudok beszámolni” – zárta gondolatait a fiatal kora ellenére már kétszeres magyar bajnok és kétszeres SSP300 Európa Kupa-győztes motoros.