Skip to main content

Pergős, eseménydús nyáron van túl Poór Brigitta, a Career Brand Management kiemelt sportolója. Júniusban megvédte tereptriatlonos országos bajnoki címét, majd ezt követően hosszú heteken át járta az edzőtáborokat, immár az utánpótláskorosztályok felkészítésével foglalkozva. Az őszi és a jövő évi terveiről beszélgettünk most vele, alig pár nappal azután, hogy a Tihany CROSS terepfutás 10,5 kilométeres távján ismét remekelt.

„Elég pergős volt a nyár, nem is annyira a versenyek miatt, mint inkább azért, mert a Megathlon SE-vel szinte a teljes június-júliust végig edzőtáboroztuk a különböző utánpótláskorosztályok mellett. Javarészt róluk szóltak ezek a hónapok, fókuszban az augusztus 6-7-ei országos bajnoksággal, amire az egész felkészülést igyekeztünk kihegyezni. Nekem onnantól volt egy rövid szabadságom, a páromat kísértem még versenyre, és pikk-pakk el is telt a nyár” – idézte fel Poór Brigitta, mi minden történt vele a júniusi tereptriatlon országos bajnokság óta, amelyen címvédőként az első helyen ért célba.

Forrás: Poór Brigitta

„Most kezdem újra felvenni a ritmust, ami a saját edzéseket illeti. Ennek az az oka, hogy a következő idényre kitűztem magam elé egy komolyabb célt, és szeretnék arra minél tudatosabban felkészülni. Hogy pontosan miről van szó, még nem szeretném elárulni, tudom ez így egyeseknek indokolatlanul titokzatosnak tűnik, de még nem érzem úgy, hogy időszerű lenne bejelenteni. Nagy lepetés viszont nincs, a triatlonnal kapcsolatos” – mesélte Brigitta, akit immár Andrási Ferenc segít a felkészülésben, miután tavasszal, hosszan tartó súlyos betegség után elvesztette nevelőedzőjét, Schumacher Ákost.

„Ákosé volt a csapat is, akiket nyáron igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint tovább vinni. És azért ehhez az évhez hozzá kell tenni, hogy nagyon nehéz volt bármilyen felkészüléshez hozzáfognom így. Minden eredményemet neki köszönhetem, tényleg mindent vele, az útmutatásai szerint értem el. Nagyon nehéz és még mindig nagyon újszerű szituáció, hogy nélküle kell versenyezzek, nélküle találom ki és tervezem meg az edzéseket. Kíváncsi leszek, milyen hatással lesz rám, hogy nélküle kell egy teljesen új dologba vágnom” – mondta a megélt gyászról.

Míg lehull a lepel a jövő évi nagy kihívásról, kisebb hazai versenyek színesítik a felkészülést, úgymint a néhány napja rendezett Tihany CROSS terepfutás, ahol a 10,5 kilométeres távon győzni tudott.

Forrás: Poór Brigitta

„Nagyon szeretem az ilyen kisebb, családias hangulatú versenyeket, mert nagyon fel tudják dobni a futóedzéseket azzal, hogy új környezetet, ismeretlen terepeket, új impulzust jelentenek. Tihanyban három évvel ezelőtt már indultam, akkor is nagyon tetszett a hangulat és ez most is így volt. A tihanyi belső tónál gyönyörű napsütés fogadott minket, a nagyréten mindenki piknik jelleggel beszélgetett, kávézgatott, napozott a verseny után. Szóval nagyon jó élmény volt az egész, a tömegrendezvények ridegségét teljesen nélkülöző, jó kis verseny, szuper szervezéssel.”

„Van félmaratoni távjuk is, ez két kört jelent a pályán. Gondolkodtunk is rajta, de mivel pár hete kezdtem el a felkészülést, úgy láttuk jobbnak, ha a fokozatosság jegyében most a kisebb távon indulok. Különösebb cél nem is volt, és bár örülök annak, hogy nyerni tudtam, nem érzem azt, hogy ennek olyan eget rengető hírértéke lenne, egy remek kis edzés volt, jó társaságban, csodás helyszínen, és ez fontosabb is, mint bármilyen elért idő” – összegezte a versenyélményt Poór Brigitta.