Skip to main content

Egy feltörekvő tehetséggel, az utánpótlás válogatott Holba Dániellel erősített a Speedo. A sportszergyártó júniustól támogatja termékeivel a Ferencváros 18 esztendős triatlonistáját.

Új időszámítás kezdődött Holba Dániel pályafutásában, ugyanis a 18 éves triatlonistát immáron a Speedo támogatja. Az 1914-ben Ausztráliában alapított cég olyan klasszisokkal működik együtt, mint például a 2017-es budapesti vb-n hat aranyérmet nyert amerikai klasszis, Caeleb Dressel, a franciák olimpiai és világbajnoka, Fabien Gilot, vagy a 2016-os olimpián szintén aranyérmet nyert ausztrál Mack Horton – Magyarországon pedig a rövid pályás világ- és Európa-bajnok, Bernek Péter.

„Februárban kezdtünk el kommunikálni a Speedóval a lehetséges támogatásról, a szerződésem pedig ettől a hónaptól él – árulta el a Career Sport Management érdeklődésére Holba Dániel. – Az együttműködés sok jó terméket hozott most az életembe, ami megkönnyíti az edzésmunkámat. Nem kell azon aggódnom, hogy nem tudom ezeket megvásárolni, vagy rossz minőségű, hamar tönkre menő termékkel úsznék. Nagyon tetszik nekem a Speedo magyarországi és külföldi brandje is, egy jó viszonyú, hosszútávú partnerségre számítok” – tette hozzá a Ferencváros reménysége, aki körülbelül két éve került közelebbi kapcsolatba a Speedo termékeivel.

„Sok versenytársam használta, mert minőségileg jobbnak bizonyul, mint más márka. Én sosem engedhettem meg magamnak, hogy új felszerelést vásároljak, használtan viszont sikerült viszonylag sok Speedo úszónadrághoz hozzájutnom. Nagyon szeretem őket, mert jó minőségűek, több évet leúsztam úgy bennük, hogy hetente hétszer edzem” – jelentette ki a fiatal triatlonos, aki tíz éve űzi ezt a sportot, előtte kéttusa versenyeken indult.

„A szüleim maratonfutók voltak, az apukám négyszer nyert Las Vegas Marathont, a legjobb eredménye 2 óra 13 perc. Véremben van a futás, talán abban is vagyok a legjobb, de „en bloc” imádom a triatlont. Igazi sportos család a miénk, a kisebb testvérem is a Ferencvárosban triatlonozik” – foglalta össze a sport iránti kötődését Holba, aki 2019 januárja óta versenyez a patinás zöld-fehér klub színeiben.

„Tavaly bekerültem a válogatott keretbe, de a vírushelyzet miatt nem volt külföldi esemény, amire el tudtam volna menni. Addig is itthon versenyeztem, s több jó helyezést is sikerült elérnem. A Mátra Aquatlon országos bajnokságon második lettem, legutóbb Tiszaújvárosban félig betegen sikerült hatodiknak lennem” – értékelte a közelmúltat.

Ami a jövőt illeti, szeretné megmegtartani a válogatotti kerettagságát, ahhoz az kell, hogy korosztályában rendre a legjobb hat között végezzen.

„Remélem, hogy a járvány nem szól közbe és tudunk külföldi versenyeken indulni. Az olimpiai reménységek versenyét Lengyelországban rendezik augusztus végén, emellett Európa Kupákon szeretnék indulni és minél jobb helyezéseket elérni” – zárta szavait.