Skip to main content

Mozgalmas heteken van túl az MTK Budapest 15 éves teniszezője: Bak-Szabó Norina előbb a felnőtt országos bajnokságon játszott döntőt párosban Pécsett, majd ugyanott egyéniben megnyerte az U16-os versenyt, U18-ban pedig párosban szerzett aranyérmet.

Forrás: Bak-Szabó Norina facebook

Az elmúlt hetekben folyamatosan betegségek hátráltatták Bak-Szabó Norinát, aki ennek ellenére szép eredményeket ért el az országos bajnokságokon. Az MTK Budapest 15 éves teniszezője előbb a felnőtt ob-n indult el. Bár a sorsolás alakulhatott volna jobban is, Norina így is talált pozitívumokat.

„Az első körben Susányi Zsófiával játszottam, aki volt Fed-kupa kerettag – kezdett bele az értékelésbe Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére. – Betegen érkezett, de tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az első szett elég sima volt, tudtam a saját játékomat játszani. A másodikban 3:5-ről jöttem vissza, elkezdetett nyesegetni, ritmust váltani, emiatt nem tudtam annyira támadni. Szettlabdáról sikerült fordítani, nagyon örültem a győzelemnek, szerintem nagy dolog nyerni ellene, még úgy is, hogy Zsófi nem versenyez olyan szinten, mint régen. A következő körben Bíró Melinda következett: pozitív meccs volt számomra abból a szempontból, hogy először tudtam tie-breaket játszani ellene. Fordulatos meccs volt, de a második szettben már könnyebb dolga volt” – tette hozzá Norina, aki párosban Benke-Giosanu Izabella oldalán a döntőig menetelt.

„Sokszor párosoztunk már együtt, szeretek vele játszani, érezzük egymást a pályán, emellett jó barátnők is vagyunk. Beteg voltam a verseny előtt, ezért az első meccseknél még bele kellett jönnöm, az elődöntőhöz érve éreztem azt, hogy sikerült összeszedni magunkat. A döntőben Bíró Melindával és Susányi Zsófival játszottunk. Nagyon jó meccs volt, szerintem nüanszokon múlott. Szoros game-ek voltak, de a fontos pontok elmentek” – folytatta Norina, aki úgy vélte, a felnőtt ob remek felkészülésül szolgált számára az egy héttel később megrendezett korosztályos viadalra.

Forrás: Bak-Szabó Norina facebook (Kis-Czakó Eszter és Bak-Szabó Norina)

„Elkaptam egy elég komoly vírust, úgy mentem oda, hogy nem tudtam mit várni magamtól. Előtte mindössze egy órát játszottam, annyira le voltam gyengülve. Az első két meccset azért így is elég simán sikerült megnyerni, aztán jött a Sziklai Eszti elleni elődöntő. Sokszor játszottam már ellene, de mindig salakon, kemény pályán még nem. Jó játékom volt, tudtam támadni. Jött a döntő Izával, fordulatos meccs volt, a tie-breaket egy elég szerencsés labdával nyertem meg. A második szett már simább lett. Végre sikerült egyéniben is országos bajnoki címet nyerni” – fogalmazott Norina, aki párosban már többször nyert, egyéniben viszont először ünnepelhetett országos bajnoki címet.

A fiatal játékos közben párosban is érdekelt volt, de nem a saját U16-os korosztályában, hanem az U18-asok között mérette meg magát.

„Az elmúlt években Bíró Melindával párosoztam, de ő Ciprusra ment versenyezni, én pedig nem találtam párt a korosztályomban. Megengedték, hogy KisCzakó Eszterrel induljak. Ebben a korosztályban nincsenek sokan, úgyhogy kiemeltként rögtön az elődöntőben kezdtünk. 7:5, 5:2 (40-15) volt a másik párnak, három meccslabdáról jöttünk vissza, szóval az nagyon durva meccs volt. Eszti is beteg volt, nem játszottunk jól. A következő nap már mindketten sokkal jobban éreztük magunkat, a döntőben 6:2, 6:2-re nyertünk” – folytatta Norina, aki legközelebb Szlovákiában egy J30-as ITF-tornán indul.