Az élsportolók világa egy különleges világ! Több szempontból is. Ha valaki egészen fiatal korában elkezd sportolni, mint ahogy tettem ezt én is (5 éves voltam) még nem lehet tudni, hogy elismert, sikeres sportember lesz-e. Azt sem lehet tudni, hogy a gyermek egyáltalán szeretne-e sportolni.

Az én esetemben ezen nem gondolkodtam fiatal koromban. Menni kellett, adott egy ritmust az életemnek. Egy biztos, szüleim döntöttek az életem felől, mert volt már tapasztalatuk a sportban, és hittek a sport tanító szellemében. Valóban elérték a céljukat, 21 aktív év után nagyon sok mindent köszönhetek a sportnak, így a szüleimnek is. Azt hiszem legfőképpen a kitartást aminek nagyon nagy hasznát veszem az élet számos területén, így a munkámban is.

Minden kezdet nehéz, és nem csak nehéz hanem bizonyos területek költségesek is. Tudom saját életemből, hogyha valakit a szülei beiratnak valamilyen egyesülethez, annak komoly beruházási kölségei vannak!

Ilyen például az egyesületi tagdíj. Az én esetemben havonta 5000 forintra rúgott, továbbá finanszírozni kellett még szüleimnek a különböző ruhadarabokat, sportszereket, mert a magyar valóság sajnos az, hogy nem minden klub engedheti meg magának azt, hogy megvásárolják ezeket az eszközöket így a szülőnek kell ezeket rendeznie.

Tehát van minden hónapban egy állandó kiadás (tagdíj), egyszer-egyszer egy nagyobb beruházás és nem beszélve arról, hogy az edzésre járni is kell. Összeszámoltam minden költséget, és esetemben ez jött ki:

Tagdíj (átlag) 5000*12=60.000 Ft (21 év alatt ez 1.260.000 Ft)

Sportszerek (átlag) 50.000 Ft (évente)

Útikölségek egy évben (átlagon alul) 10.000*12= 120.000 Ft

Óvatos számítást végezve évente körülbelül 230.000 Ft-ba kerültem a szüleimnek. Ugye ez csak a sport, és akkor még nem ettem/ittam/szórakoztam. 21 éven keresztül a szüleim 4.830.000 forintot költöttek rám úgy, hogy mára kiderült, nem a sportból élek meg.

Azt gondolom, hogy nem fölösleges pénzkidobás volt, hiszen nagyon sok mindent tanultam a sportból. Az élet más területén kamatoztatva ezt a “tudást” sikereket érek el, és érhet el más is!

#careersport #believeinyourself

Tóth György