Skip to main content

Magyarország egyik legpatinásabb és legsikeresebb klubjánál, az MTK Budapest teniszszakosztályában folytatja karrierjét Bak-Szabó Norina. A többszörös korosztályos magyar bajnok játékos több mint hét év után távozik nevelőegyesületétől, a Top Sport SE-től, bízva abban, hogy újabb szintet léphet a pályafutása.

„Nagyon örülök annak, hogy az MTK-ban folytathatom. Egy nagy egyesületről van szó, a fejlődésem szempontjából pedig remek lehetőség, hogy sokkal több korombelivel készülhetek együtt – nyilatkozta a klubváltásról a Career Brand Management menedzseltje, Bak-Szabó Norina. – Természetesen a versenyekről már eddig is jól ismertük egymást az új klubtársaimmal, de mégis csak más nap mint nap együtt készülni, bízom abban, hogy a lehető legjobb hatással leszünk egymásra.”

Norina hét év után hagyja el azt a Top Sport SE-t, amely az első komoly klubja volt, és ahol lényegében megtanult teniszezni.

„Kicsit olyan érzés, mint egy iskolai ballagás lehet, sok szép emlékem van, ami elkísér. Biztos vagyok abban, ha nem is edzeni, de vissza fogok járni oda, és tartani fogjuk a kapcsolatot. Például azért is, mert a testvérem ott tart edzéseket. Megértették, hogy a fejlődésem szempontjából az most a jó döntés, ha máshol folytatom, sőt, bátorítottak, mondván, az MTK-nál még jobb lehetek.”

Mint meséli, a kék-fehéreknél nem csupán a nagyobb versenyhelyzet motiváló.

„Ugyan ritkán van itthon, a minap például Fucsovics Marcival egyszerre voltunk kondiedzésen. Nem beszéltünk, de így is különleges élmény volt” – idézte fel a 14 esztendős sportoló, akinek ugyanakkor még várnia kell arra, hogy hivatalos tornán is bemutatkozzon a MTK színeiben.

„Mivel a korábbi klubomban egyedül képviseltem ezt a korosztályt és a versenykiírás megengedte, hogy ilyen esetben vendégjátékosként más csapatban szerepeljek a Szuperliga csapatbajnokságában szeptemberben még a Kiskúttal indulok és csak utána jöhet a hazai bemutatkozás. Könnyen lehet, hogy a téli országos bajnokságon szerepel majd először a nevem mellett az MTK-é.”

Addig több nemzetközi megmérettetés is vár még Norinára, elsőként szeptember elején Szlovákiában az ITF 5-ös kategóriájú juniortornáján vesz majd részt, ahol egyéniben és párosban is elindul a tervek szerint.

„Az elvárásaim változatlanok magammal szemben, szeretnék a nemzetközi mezőnyben a top játékosok közé tartozni, idehaza pedig a legjobb lenni a korosztályomban. Erre az MTK-nál minden esélyem meg is lesz” – jelentette ki határozottan.