Skip to main content

Egy órára és két másodpercre volt szüksége Poór Brigittának, hogy a nők mezőnyében elsőként célba érjen a Balassagyarmaton megtartott tereptriatlon országos bajnokságon.

Poór Brigitta címvédőként vágott neki június 25-én a Balassagyarmaton megtartott tereptriatlon országos bajnokságnak, ahol 500 méter úszás után 15 kilométer kerékpározás és 4 km futás várt a mezőnyre. A korábbi Európa-bajnok és korosztályos világbajnok sportoló végül néhány másodperc híján öt percet vert a második legjobb női versenyzőre.

„A rajt után második, harmadik pozícióban úsztam, magam is meglepődtem, mert nem nagyon úsztam mostanában. Féltáv után lemaradtam, nem bírtam a másik két lány tempóját. Aztán a kerékpárnál az első emelkedőn sikerült utolérnem, megelőzni őket, a kerékpárospályán sikerült ezt az öt perc előnyt összeraknom, kijött ott a sokéves rutinom. A második körben már kicsit tartalékoltam a futásra” – összegezte a versenyét Poór Brigitta a Career Brand Managementérdeklődésére.

Mint mondta, a versenytáv ugyanaz volt, mint egy éve, de a bringapálya ezúttal sokkal technikásabb volt, ez pedig az ő malmára hajtotta a vizet.

„Most egész jó kis körpályát tettek össze, izgalmasabb és kalandosabb volt. Egy világkupán 1500 métert kell úszni, a bringa 30-36 km, a futás pedig egy 10-es, szóval ott dupla a táv, de az sok is lett volna nekem. Örülök, hogy egyórás volt a verseny, most már nincs meg az a kondícióm, mint évekkel ezelőtt, amikor heti 30 órát edzettem. Most a hangsúly az utánpótlásnevelésen van, nincs annyi időm edzeni, mint a profi karrierem alatt” – szögezte le.

„A verseny előtti héten Szegeden voltam edzőtáborozni az utánpótlás sorunkkal. Tudtam egy picit edzegetni komolyabban, de mivel egy ottalvós tábor volt 24 gyerekkel elég nagy volt a felelősség és a mentális teher. Pénteken ahogy hazajöttünk, elbizonytalanodtam, hogy jó döntés-e versenyeznem szombaton. Persze, utólag bántam volna, hogyha nem megyek. A tereptriatlon a szívem csücske, nehezen engedem el, szeretnék még évekig indulni az országos bajnokságon. Az ifjúság jön fölfele, elég sok erős lány van. Nem lesz könnyű dolgom, de én sem szeretném könnyen adni ezt a címet” – zárta szavait.