Skip to main content

Bak-Szabó Norina a székesfehérvári Bregyó Kupán is dobogóra állhatott, egyéniben az elődöntőig, párosban pedig a fináléig menetelt az U16-os tenisztornán.

Fotó: Bak-Szabó Norina

A tavaly év végi jó eredményeinek köszönhetően első kiemeltként vágott neki a székesfehérvári Bregyó Kupának Bak-Szabó Norina, akinek ezúttal győznie nem sikerült, de így is dobogóra állhatott egyéniben és párosban. A Top Sport fiatal versenyzőjének egyéniben az első körben nem kellett pályára lépnie, aztán Nagy Grétát győzte le 6:3, 6:2-re, majd Péter Lilinek egyetlen játékot sem engedett.

„Tudtam, hogy Gréta jól játszik, nagy szervája és tenyerese van, kicsit tartottam is tőle” – árulta el Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére. – Az első szettben vezettem 4:0-ra, aztán elment egy kicsit a koncentrációm, illetve utána Gréta is jobban játszott, de sikerült befejeznem a szettet. Tök jó meccs volt, jó labdamenetekkel. Lili ellen sima meccs volt, nem játszott jól, nekem viszont minden összejött” – foglalta össze az első versenynapot a fiatal játékos, aki másnap elveszítette az elődöntőt Bíró Melinda ellen.

„Ott aludtunk Székesfehérváron, hajnali fél háromig nem tudtam elaludni és fél kilenckor már a pályán kellett lenni. Egyáltalán nem voltam kipihent, nehéz volt mozognom és koncentrálnom, nagyon sokat hibáztam. Ha kipihentebb lettem volna, akkor máshogy is alakulhatott volna” – magyarázta Bak-Szabó Norina, aki párosban a döntőig menetelt Komlódi Kiara oldalán.

Az első helyen kiemelt duó előbb Kovács-Sebestyén Lili és Burkus Bella kettősét győzte le, majd egy jóval szorosabb összecsapáson Farkaslaki-Hints Flórát és Nagy Grétát is legyűrte.

„Nem volt olyan jó az első meccsünk, mint gondoltuk, az első szettben sokat hibáztunk. Utána belejöttünk és simán nyertünk. Flóráék ellen az első szettben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont mindketten hátra álltak az alapvonalra, ez idegesített minket. A döntő szettben mondtam Kiarának, hogy bátran kell játszanunk, beléptünk röptézni, nem fogtuk vissza a kezünket, így sikerült győzni.”

Az elveszített egyéni elődöntő után jött a páros finálé, ahol egy újabb vereség következett, amit Norina a kevés alvás és a fáradtság számlájára írt. „Párosban többet reméltem, de meg vagyok elégedve magunkkal” – tekintett előre Norina, aki legközelebb Pécsen, a február 21-én kezdődő felnőtt országos bajnokságon méretteti meg magát.

„Egy-két kört szeretnék menni, korábban még sosem sikerült felnőtt ob-n meccset nyernem, mert mindig nehéz sorsolásom volt. Párosban bármi lehet, Kiarával jól játszunk, egymásra vagyunk hangolódva” – zárta szavait.