Skip to main content

Galambos Péter kihozta a maximumot az evezősök 122. országos bajnokságából, hiszen könnyűsúlyú és normálsúlyú egypárban is első lett, míg Fenyődi Tamással könnyűsúlyú kétpárban sem talált legyőzőre.

„Ebben a három számban szoktam indulni az országos bajnokságon, a két könnyűsúlyú számban mondhatni elvárás volt a győzelem, ez címvédőként sikerült is – jelentette ki a Career Sport Management érdeklődésére Galambos Péter. – A normálsúlyú mindig magasabb szintet igényel. Tavaly a sérülésem miatt ez a számot nem vállaltam, idén viszont nagyon jól sikerült, a legnagyobb örömöt ez okozta számomra” – folytatta a 34 éves evezős kiválóság.

„A normálsúlyú egypárban enyhe ellenszeles pályánk volt, ami rám nézve nehézzé tette a dolgot. A riválisok nagyobb termetűek, engem hátráltat leginkább a szél. Éppen ezért nagyon örültem, hogy ennek ellenére ilyen jól ment az evezés. Könnyűsúlyú egypárban esélyesként indultam el, itt a sikerem sokkal inkább papírforma volt. Az egy rajt-cél győzelem volt, vasárnap párosban aztán volt egy harakiri az aranyéremért” – fogalmazott Galambos, akit korábban betegség hátráltatta a felkészülésben.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség (Facebook)

„Az országos bajnokság hetére jöttem rendbe, hogy teljesen tudtam magam terhelni. El is bizonytalanított, mert nem tudtam hozni azokat a szinteket, amit alapból tudok. Vashiányra gyanakodtam, az szerencsére nincs. Tüdőkapacitással volt probléma, várhatóan lesznek még további kivizsgálások ennek kapcsán” – mondta Galambos Péter, aki számára érdemben véget ért a 2021-es szezon, mert két hete bejelentették, hogy a járványhelyzet miatt nem tartják meg októberben Sanghajban a világbajnokságot.

„A legfőbb verseny sajnos kiesett, szerencsére legalább az Eb és a világkupa-sorozat lement és jól is sikerült. Itthon az országos bajnokság a legrangosabb verseny, de lesz még egy válogatóverseny szeptemberben” – tekintett előre.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség (Facebook)

„Régi vágyam kipróbálni magam a triatlonos mezőnyben, későbbiekben egy Ironman távon is. Ha belefér a felkészülésembe, akkor ezt be fogom iktatni. Gyakran indulok futóversenyeken, többször teljesítettem már félmaratont és maratont is. A kerékpár önmagában egy kiegészítő sportág nekünk, számomra az úszás, ami a leggyengébb. A téli időszakban szoktunk járni uszodába, azzal sincs különösen gondom. Az igazi profik közé nem hiszem, hogy oda tudok érni, de ki szeretném magam hajtani és a lehető legjobb eredményre törekszem” – zárta szavait.