Skip to main content

Holba Dániel mentáltrénerünkkel dolgozik azon, hogy minél jobb eredményeket érjen el. Az utánpótlás-válogatott sportoló szeptember óta vesz részt üléseken Bak Klarisszával.

Forrsá: Holba Dániel Facebook

„Azért szeretett volna mentáltrénert, mert nagyon sokat hagyott ki nyáron a sportból egy magánjellegű probléma miatt. Nekem abban kell segítenem, hogy visszaszerezze a motivációját, mind az edzésekben, mind pedig fel tudjon készülni a versenyzésre” – árulta el a Bak Klarissza kérdésünkre.

„A fejében rendbe kell tenni a dolgokat, triatlonistaként speciális helyzetben van, hiszen háromfélét kell edzenie. Vannak kedvenc versenyszámai, de van, ami nehezebben megy számára. Abban kell segíteni neki, hogy fejben ezek egy szintre kerüljenek. Betegeskedett is az elmúlt időszakban, ez pont olyan, mint amikor egy sérülésből kell felállni, fokozatosan kell emelni a fizikai terhelést és a mentális felkészítést ehhez kell igazítani” – folytatta a mentáltréner, aki kéthetente találkozik a sportolóval.

Forrás: Tv2.hu, Bak Klarissza korábban a televízió műsorában

„Először különböző tesztekkel felmértem, hogy miben kell fejlődnie. A céljait megterveztük, elkezdtünk azon dolgozni, hogy hogyan legyen magabiztosabb. Ő egy nagyon jóindulatú és kedves srác, nehezen mond nemet. Túl sokat hajlamos magára vállalni, meg kell őt tanítani nemet mondani és a fókuszát vissza kell szereznie. Erre különböző technikákat tanulunk valamint  vannak olyan feladatok, amiket én kérek, hogy a két hét során végezzen el. Próbálok olyan technikai segítséget adni neki, amivel problémáit kívül tudja rekeszteni a versenypályákról, és maximálisan helyt tud állni az edzéseken és a tanulásban”- Bak Klarissza véli, Dani a közös munkának köszönhetően sokkal pozitívabb lett, s már el tudja helyezni magát a céljaiban.

Arra a kérdésünkre, hogy pontosan mivel foglalkozik egy mentáltréner azt a választ adta, hogy: „Egy mentáltréner személyesen kíséri végig egy sportoló pályafutását. A krízisekben gyakrabban, a nyugalmi időszakban ritkábban kell találkozzunk mert mindig szükség van egy visszacsatolásra. A nyugodt időszakokban is lehetnek olyan szegmensek az életében, ami kapcsán segítségre szorul vagy pedig fenn kell tartani a motivációt. A pszichológus és a mentáltréner abban (is) különbözik, hogy nemcsak elméletben tud ott lenni a sportolóval, hanem edzéseket, versenyeket megnéz, mert úgy kap teljes képet arról, hogy milyen a sportolója, hol vannak a problémák” – zárta szavait a szakember, aki szerint nagyon kellene erősíteni ezt a vonalat hazánkban, mert a sportban mentális vonalon nagyon el vannak maradva a magyarok a külföldiekhez képest.