Skip to main content

Félmaratoni országos-bajnokságok, Ultrabalaton, fűszerezve csipetnyi Giro d’Italiával, és egy kiemelkedő jelentűségű szponzori megállapodással. Sűrű és eredményes hetek állnak a triatlonos Poór Brigitta mögött.

Forrás: Career Brand Management

„Nem is volt kérdés, hogy kimegyek szurkolni, és képletesen szólva, a hónom alá kapom a kis csapatomat is – mesélte átütő lelkesedéssel Poór Brigitta a Giro d’Italia budapesti időfutamán átélt élményekről. – Ne legyen igazam, de soha vissza nem térő alkalomnak tűnik, hogy egy ekkora verseny, mint a Giro Magyarországról rajtoljon, és testközelből láthassunk ilyen világklasszis országúti kerékpárosokat Budapesten. Tényleg, nincsenek is szavak. Fenomenális élmény volt. Őrülök, hogy a kis triatlonistáimmal végig szurkolhattunk egy ilyen versenyt és részesei lehettek. Egészen elképesztő, mekkora rajongás, mennyi ember volt kinn. Mikor az utolsó versenyző is elrajtolt az időfutamon, kiültünk a kivetítő elé, és döbbenetes volt látni a légifelvételeken, ahogy hömpölygött az érdeklődők tömege. A vár környékéről, a Ponty utcáról nem is beszélve. Zseniális, kegyetlenül kitettek magukért a magyarok”

A triatlonos már a Hősök terén is sűrűn felbukkant az Oakley sátránál. Mindez nem véletlen: a sportszemüveg- és kiegészítőgyártó cég a jövőben Brigi egyik kiemelt szponzora lesz.

Forrás: Career Brand Management

„Remek lehetőség, nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora világmárkával dolgozhatok együtt, mint az Oakley. Nagyon-nagy szó számomra, lelkileg is óriási pluszt ad. Eleve a kerékpársporttal kapcsolatos szponzori szerepük miatt ismertem meg őket. Sokat jelent, hogy a támogatottjaik szűk, de annál patinásabb csapatába kerültem” – mondta.

Az elmúlt hetekben a sportpályán is bizonyított, a hegyifutó félmaratoni ob-n kiemelkedően jól szerepelt, harmadik lett. A sikeren felbuzdulva pedig a két hete, a Puskás Arénánál tartott félmaratonin is részt vett – szintén fontos eredményt elérve egyesülete, a TFSE szempontjából.

Forrás: ON Running Hungary

„Terepen szeretek a leginkább futni, számomra az aszfalt néha unalmas. Indultam a terep félmaraton ob-n, iszonyatos időjárás volt, vízszintesen szakadt az eső, három fok volt, de nekem ez kedvez, kifejezetten élem az ilyen extrém szituációkat. Nagyon jól is sikerült, harmadik lettem, ami életem első országos atlétikai érme. Mindezt úgy, hogy nem gondolom magamat különösebben jó futónak, inkább a bringa volt mindig is az erősségem. Ezen felbuzdulva a TFSE szakosztály-elnöke, Sanyi bácsi győzködött, hogy induljak aszfalton is, mert erős pontokat hozhatnék az egyesületnek. Nem volt ideális a felkészülés, volt egy haláleset a szakosztályon belül, ami mindannyiunkat megviselt. Ha tudatos döntést hozok, nem állok rajthoz, de hittem abban, hogy egy óra negyven perc alatt be tudok érni, és ezzel tudok pontokat szerezni, segítve az egyesületet. Bevállaltam. Kegyetlen 14 kör volt a Puskás Aréna körül, borzasztó hosszú volt a 22 km, de a saját várakozásaimhoz képest viszont nem futottam rossz időt, sikerült 1.31:55-öt alatt beérnem.”

A két országos bajnokság közt kapott helyet Brigitta naptárában az Ultrabalaton, ahol az ötfős csapatok mezőnyében ért el újabb bronzérmet, a Bence Mátyás által szervezett Allcamps színeiben.

„Életem első Ultrabalatonja volt. Brutál jó volt. Fél hatkor indultunk délután, így konkrétan este futottunk végig. Lehet, nem is tetszett volna annyira, ha nappal megyünk. Kalandos volt, összesen négy szakaszt futottam, negyven-negyvenkét kilométert teljesítettem.”

Forrás: NN Ultrabalaton

S hogy mit hoz a folytatás? Június elején egy újabb hosszútávú terepfutóverseny vár majd Poór Brigittára.

„Alapvetően edzősködöm, és nem is szeretném magam kategorizálni, mint sportoló, mert a profi szintre már nem vágyom, egy amatőr hobbistánál viszont jóval több lehetőségem és időm van edzeni. Ami biztos, az Ultrabalatonhoz hasonlóan van még néhány bakancslistás versenyem, az egyik ezek közül az Ultra-Trail Hungary. Ez egy hosszútávú terepfutó verseny, amire már két éve beneveztem, de a pandémia miatt azóta nem tartották meg. Idén viszont lesz, erre szeretnék felkészülni” – tekintett előre a triatlonos.