Skip to main content

Bak-Szabó Norina oldalán a svéd Victoria Kapciával párosban megnyerte a Sori Cup elnevezésű U16-os nemzetközi teniszversenyt Budapesten.

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség / Trenka Attila

A párosgyőzelem ellenére nem indult jól a Sori Cup elnevezésű U16-os nemzetközi teniszverseny Bak-Szabó Norina számára, ugyanis az ITF előszobájának tekinthető Tennis Europe-viadalon egyéniben ötödik kiemeltként már az első körben búcsúzott, miután három szettben kikapott a kvalifikációból érkező lengyel Oliwia Klimastól.

„Aznap elég rosszul voltam, fájt a torkom, folyt az orrom, a teljesítményem egyáltalán nem volt jó. Próbáltam küzdeni, de betegen nagyon rosszul játszottam, nem voltam koncentrált, minden labdamenet után fújtam az orromat” – árulta el a Career Brand Management érdeklődésére Bak-Szabó Norina. A fiatal játékos másnap már valamelyest jobban érezte magát, így párosban jobb teljesítményt tudott nyújtani a svéd Victoria Kapciával, akivel egy egyik közösségi oldalon vette fel a kapcsolatot.

„Ráírtam, hogy szeretne-e velem játszani, mert láttam, hogy jó a ranglistája, szerencsére igent mondott. A verseny előtt két napig együtt edzettünk, gyakoroltuk a röptéket és a páros elemeket, szóval így valamelyest könnyebb volt” – mesélte Norina.

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség / Trenka Attila

A másodikként kiemelt magyar-svéd duó Fehér Laura és Pukkai Réka kettőse ellen kezdte meg menetelését csütörtökön, a 6:4, 6:2-es siker után pénteken Jeck Viola Hajna-Oliwia Klimas párosa sem okozott különösebben problémát, 6:4, 6:1 lett az eredmény.

„Csütörtökön nem voltam még igazán jól, pénteken aztán már jobban éreztem magam. Az első két meccsen nem játszottunk annyira jól, össze kellett szoknunk. Az első szettek mindig szorosabbak voltak, a másodikra mindig jobban belejöttünk” – tette hozzá Norina.

A szombati elődöntőben két ukrán lány következett, Szofija Simanszka és Antonina Szuskova ahol már az első szettet is megnyerték,  a második rövidítése is Bak-Szabóéké lett, mint ahogyan a a mindent eldöntő tie-break is.

„Az első szettet 0:3-ról nyertük, eléggé nem úgy állt a szénánk, ahogy szerettük volna. A másodikban is 2:4 volt az eredmény, innen fordítani tudtunk, de mégis elveszítettük a szettet. A döntő rövidítés eleje nagyon sima volt, 9:5 után három meccslabdát elvesztettünk, de hála istennek győztünk. Az edzőm szokta mondani, aki mer, az nyer, különösen igaz ez a mindent eldöntő rövidítésre.”

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség / Trenka Attila

A fináléban Farkaslaki-Hints Flóra és a román Endrada Ecaterina Comarov volt az ellenfél, a magyar-svéd duó végül 7:5, 7:5-re győzött.

„Az első játszmában végig az ellenfelünk vezetett, három szettlabdájuk is volt, szóval nagyon izgulós volt. Lélekben föléjük kerekedtünk, így sikerült fordítani. Utána a másodikban is 2:4-re vezettek, bele kellett jönnünk mindig a játékba” – összegezte a finálét Norina.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a párost, de csalódott is vagyok, hogy az egyéni ennyire nem sikerült a betegség miatt” – zárta szavait Norina, aki szerdától Székesfehérváron egy ITF-es ötös kategóriájú, U18-as versenyen teniszezik, majd az ETC-n és Dunakeszin ugyancsak ITF-versenyeken indul majd.