Skip to main content
Sport

2. hely a normálsúlyú-válogatón, jöhet az Eb-felkészülés

By 2021.02.21.február 22nd, 2021No Comments

Alig három hónappal koronavírusfertőzése után 95 százalékos formában érzi magát Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Club Európa-bajnoka. A könnyűsúlyú egypár specialistája a négyhetes törökországi edzőtábor végén közel került a bravúrhoz, hogy a normálsúlyúak között olimpiai előválogatót nyerjen – bár ez végül nem jött össze, nem csügged. Az Eb-t és a rendkívül hosszúnak ígérkező versenyidény végi világbajnokságot helyezi a fókuszba.

„Ki tudtam hozni magamból a jelenlegi maximumot – értékelte a köycegizi edzőtábor végén megtartott válogatóversenyt Galambos Péter a Career Sport Managementnek. – Jó pályákat tudtam menni, úgy érzem, utolértem magam és azon a szinten tartok, amiben az ősz végén, a koronavírussal küzdve csak reménykedni tudtam. Mind egészségileg, mind erőnlétileg rendben vagyok.”

Galambos annak ellenére tett egy próbát az olimpiai kvalifikáció reményében a normálsúlyúaknál, hogy az ősz végén elkapta a koronavírusfertőzést, emiatt pedig hetekre kiesett az edzésmunkából. Mint mondja, egy pillanatig sem csalódott amiatt, mert könnyűsúlyú specialistaként nem tudta legyőzni a döntőben Pétervári-Molnár Bendegúzt.

„A világ rendje, hogy a normálsúlyú megveri a könnyűsúlyút, kicsi volt az esély, hogy ezt a szabályszerűséget fel tudom borítani, de örülök, hogy megpróbáltam és tényleg, közel tudtam lenni ahhoz, hogy meglepetést okozzak” – tette hozzá.

Galambos felidézte, a négyhetes edzőtábor első fele kőkemény alapozómunkával telt, rengeteg időt töltöttek vízen és erőnlétfejlesztéssel. A harmadik hét valamivel könnyedebb, frissítő jellegű volt „pörgetésekkel hangoltunk a versenyhétre”. A válogatón nyújtott teljesítményével együtt sikeresnek értékelte a Törökországban elvégzett munkát.

„Csapathajóban még tehetnék egy próbát Tokióért, de mivel így is nagyon-nagyon hosszúnak ígérkezik a versenyszezon a világbajnoki indulásnak és ott egy kiemelkedő eredménynek szeretnék alárendelni mindent., ami a történtek után abszolút bíztató. Ezt az állapotot nem kell fenntartani egész évben, próbáljuk úgy felépíteni a következő heteket, hogy a nagy világversenyekre még közelebb kerüljek a 100 százalékhoz” – tekintett előre Galambos, aki 2019-ben Luzernben nyert Eb-címet.

A normálsúlyú csapatok tesztelésében már nem veszek részt, koncentrálok a könnyűsúlyú egypárra. A vébé az idény végén, októberben Sanghajban lesz, de ezt megelőzően Áprilisban még az Európa-bajnokság vár ránk. Optimista vagyok, ha most százalékot kellene mondanom, azt mondom 95 százalékos formában vagyok így mindenképpen éremért szeretnék harcolni. Természetesen számos hazai versenyen kell még előbb helytállni és jogot szerezni a főversenyek indulásához. – tekintett előre Galambos, aki 2019-ben Luzernben nyert Eb-címet.

A 34 esztendős váci sportoló jövőhét végétől Magyarországon folytatja a felkészülést, március végén Szegeden száll majd hajóba, itt biztosíthatja az Európa-bajnoki részvételét könnyűsúlyú egypárban.

A 2021-es Eb-t április 9. és 11. közt az olaszországi Varessében rendezik majd.