Skip to main content

Az MTK Budapest színeiben versenyző Galambos Péter bizonyult a legjobbnak az egypárevezősök szegedi válogatóversenyén. A 36 esztendős sportoló ezzel biztosította helyét a két hét múlva esedékes horvátországi világkupa-versenyen.

Fotó: Czucz Bálint

Galambos Péter megállíthatatlan volt Szegeden. Kétszeres Európa-bajnokunk ismét könnyűsúlyú egypárban bizonyít, az év első válogatóversenyén pedig 6:56.19-es idővel, több mint 8 másodperces előnnyel nyert 2000 méteren, megelőzve  Galcsó Vencelt és Tamás Bencét.

„Magabiztos különbséggel sikerült nyerni, szerencsére a hosszútávú verseny után ez ismét egy jó visszaigazolás az elvégzett munkáról – kezdte értékelését Galambos Péter. – A rajtom és az első háromszáz méter nem volt tökéletes, ezt az idény eleji formának tudom be, de nagyon bízom abban, hogy két hét múlva, az első világkupa-versenyen már ezzel sem lesz gond, és közel százszázalékos pályát tudok majd menni.”

Galambos néhány héttel ezelőtt Csepelen, az evezősök hagyományos tavasznyitó, hosszútávú versenyén is nyert, mintegy bizonyítva, jó formában várja az első félév legfontosabb megmérettetéseit.

A folytatásban a már említett zágrábi világkupa-verseny vár majd rá, Horvátországban a május 6–7-ei hétvégén lesz jelenése. Ezt követően pedig már célegyenesbe is fordul a felkészülése a Bledben, Szlovéniában rendezendő Európa-bajnokságra.

„Egyelőre még nincs meg a zágrábi vk nevezési listája, de egy közepesen erős mezőnyre számítok. Sokaknak még csak egy állomás lesz a felkészülésben a május végi Európa-bajnokságra. Nem szeretek jósolgatni, de úgy gondolom, a mostani teljesítményemből kiindulva a dobogó reális célkitűzés az Európa-bajnokságra, és ha ki tudom hozni magamból a maximumot, akkor 2021 után ismét összejöhet az arany is” – tekintett előre az MTK versenyzője, aki az előző idényben az olimpiai programban is szereplő könnyűsúlyú kétpárban indult, Tamás Bencével kilencedik lett a világbajnokságot követően parkolópályára került projekt részeként.

36 esztendős evezősünk Szegeden bizonyította, Lőrincz Attila szövetségi kapitány egyáltalán nem a levegőbe beszélt, amikor a válogató előtt azzal dicsérte, az elmúlt két-három év legjobb teljesítményét nyújtotta az idény elei teszteken, ez pedig remélhetőleg a vízen is meglátszik majd.

Galambos Péter korábban 2019-ben Luzernben, majd 2021-ben, Varesében bizonyult Európa legjobbjának könnyűsúlyú egypárevezős hajóban.