Skip to main content

Két évvel, a 2024–2025-ös idény végéig meghosszabbította szerződését az Üllői úton a Ferencváros női labdarúgó-csapatának alapembere, Fenyvesi Evelin. A Jánoshalmán nevelkedett sportoló 2010–2011-es évadban került a zöld-fehérekhez, ami azt jelenti, az új megállapodása lejártakor már a 15. szezonját tapossa majd fradistaként, ezzel pedig a klub egyik leghűségesebb játékosává lép elő. Ráadásul a minél jobb teljesítmény elérésében új szponzor is segíti őt.

Forrás: FTC

„Hihetetlen és valahol kissé ijesztő is belegondolni, milyen sok idő telt el azóta, hogy először magamra öltöttem a Ferencváros szerelését. Örülök, hogy a 15. idényem is meglehet a csapattal, büszke vagyok az új megállapodásra. Igazából nem is lehetett kérdés, ha itthon maradok, akkor a Fradiban is maradok. Mára tényleg olyan, mintha a családom lenne ez a csapat és a klub” – mondta az egyezség bejelentését követően a 26 esztendős középpályás, aki egy évvel a szerződtetése után már az akkor NB II-es felnőttcsapat tagja lehetett. Ami azóta történt történelem: részese volt a klub eddigi mind az öt élvonalban szerzett bajnoki címének, miközben hatszor a Magyar Kupát is elhódították együtt.

„Nem volt mindig könnyű, de ha visszatekintek az elmúlt tizenkét évre, abszolút megérte. Ha nem éreznék így, valószínű nem is lennék itt. Jönnek a fiatalok és sokszor mesélünk nekik, hogy mentek a dolgok akár csak tíz évvel ezelőtt is. Elképzelniük is nehéz, mennyit fejlődött a női labdarúgás ennyi idő alatt. Nekem nem kell elképzelnem, részese voltam ennek a folyamatnak, és így is elképesztő. Jó látni, honnan, hová jutottunk, és optimista vagyok, a következő években még hová juthatunk el – legyen szó a Ferencvárosról vagy általánosságban a magyar női labdarúgás jövőjéről” – tekintett előre a 83-szoros felnőttválogatott labdarúgó, aki annak ellenére, hogy az élet sok-sok területén még fiatalnak számítana, az öltözőben azért már érzi a korából fakadóan vállára nehezedő súlyt.

Forrás: FTC

„Bár talán nem is ez a legjobb szó rá. Ez nem teher, inkább egy lehetőség: a tapasztalatommal segíteni a fiatalok beilleszkedését és fejlődését. Furcsa szó lehet, de a személyiségemhez tartozik egyébként is, hogy kicsit »tyúkanyóként« viselkedjek. Igyekszem úgy gondolni az egészre, amikor jönnek a fiatalok, hogy már most próbáljak mindent átadni, amivel segíteni tudom őket, arra az esetre, ha egyszer eljön a pillanat, hogy teljesen átadjam a helyem, nyugodtan léphessek vissza, tudjam, hogy az a folyamat, ami a Ferencvárosnál elindult szépen megy majd tovább. De ez azért még odébb van. Motivált vagyok, szeretnék minél több sikerben aktív szerepet vállalni, ám azt is tudom, tudatosan kell készülni a jövőre. Előbb-utóbb eljön a családalapítás kérdésének ideje is, de a következő két év az FTC-ről szól” – jegyezte meg a középpályás, aki a jövőben a Fradi-család támogatása mellett egy új szponzor, a táplálékkiegészítőket forgalmazó Nutri8 segítségére is számíthat majd.

„Csapatsportot űzve korábban csak olyan szponzorációban volt részem, amit csapat szinten kaptunk. Ez a mostani lehetőség óriási megtiszteltetés és szintén a szakágunk fejlődésének jele. Egy visszaigazolás, hogy jó úton járunk és járok. Nagyon örülök, hogy már ilyen lehetőségeim is vannak.”

A zöld-fehérek számára vegyesen indult a tavasz: a bajnokságban előbb az Újpestnek, majd a Haladásnak lőttek hatot Evelinék, begyűjtve mindkét mérkőzésen a három pontot. A kettő között azonban kiestek a Magyar Kupából: Felcsúton a Puskás Akadémia ellen tizenegyespárbajban maradtak alul a ferencvárosiak.

Forrás: Fenyvesi Evelin

„Nem volt szerencsénk a kupában, kellett pár nap, hogy kiheverjük a kudarcot, de szerencsére senkit sem olyan fából faragtak az öltözőben, hogy nagyon a kardunkba dőltünk volna. A Haladás meccs jó gyógyír volt, még ha arra most várnunk is kell megint egy idényt, hogy a kupában is javítani tudjunk. A cél azonban változatlan!”

Evelinék ezúttal is bajnoki címre törnek, az aranyra 14 fordulót követően minden esélye meg is van a Ferencvárosnak, hiszen 42 ponttal vezeti a tabellát a 37 pontos ETO FC Győr és a 34 egységet számláló MTK Budapest előtt. Azt azonban érdemes megjegyezni, a női NB I kiírásának sajátossága, hogy az alapszakasz megnyerésétől függetlenül a tabella első két helyezettje az idény végén egy nagydöntőben csap össze egymással a trófeáért.