Skip to main content

Az Airnergy HFC női szakosztályának szakmai vezetőjeként, valamint a klub újonnan induló felnőttcsapata, és az U19-es együttes vezetőedzőjeként folytatja karrierjét Könczey Zsolt. Az MTK utánpótlásától búcsúzó szakembert a kihívásokkal teli új projektről kérdeztük.

Forrás: AirNergy facebook

Kék-fehérből zöld-fehérbe öltözik Könczey Zsolt. Az MTK női utánpótlásának éléről az Airnergy HFC-hez szerződő szakembert Gabura Gyula klubigazgató a hosszú távú célokkal tudta elcsábítani.

„A legfontosabb, hogy köszönetet szeretnék mondani az MTK-nak az elmúlt egy évért. Mikor a Kelentől tizenegy év elteltével távoztam, Csopaki István szakágvezető hívott a klubhoz és egy hosszútávú projekten kezdtünk el dolgozni. Ám ő félévkor távozott az egyesülettől, az új koncepciót pedig kevésbé éreztem magaménak. Ezzel párhuzamosan Gabura Gyula, akivel már hosszú-hosszú évek óta kapcsolatban állunk és gondolkodtunk egy esetleges közös jövőn megkeresett azzal az elképzeléssel, segítsek felépíteni egy viszonylag rövid időn belül az NB I-ben is eredményes szereplésre képes csapatot az Airnergynél” – árulta el Könczey a Career Brand Managementnek.

A projekt részeként a korábban női labdarúgásban csak utánpótlás-csapatokat versenyeztető zöld-fehérek a következő idényben két felnőttcsapatot is indítanak, emellett a futsalbajnokságban és strandlabdarúgásban is megmérettetik magukat.

„Nagyon jól eső érzés, amikor egy klub éveken át érdeklődik az ember iránt, ő pedig úgy érzi, tényleg vele akarnak együtt dolgozni. Most érett meg minden feltétel ahhoz, hogy belecsapjunk egy ilyen munkába közösen. Számomra nagyon fontos volt az is, hogy több edzőkollégámmal, barátommal együtt vághatunk bele az építkezésbe. Utánpótlásban kiemelt képzési központ szeretnénk lenni, hosszabb távon pedig az akadémiai státusz elérése sem kizárt. Eközben a felnőtteknél abban bízunk, hogy akár már az első vagy második év végén feljuthatunk az NB I-be. Ezek a célok nagyon motiválóak, nagyon előremutatóak” – mondta a szakember, aki az új közegben máris otthonosan mozog, ezt pedig részben annak tudja be, a feladatköre nagyon hasonló lesz ahhoz, mint amit a Kelen SC-nél korábban sikeresen betöltött.

„Kimondottan közel áll hozzám a fiatal tehetségek felnőttcsapatokba való beépítése, ezért is tetszett az elképzelés, hogy az U19-es és a felnőttcsapat is hozzám tartozzon. Ugyan még csak az előkészítő fázisban vagyunk, de nagyon bízom abban, hogy az előző idény U19-es kiöregedő fiatalokból is bőven tudunk majd beépíteni játékosokat az NB II-es együttesbe. Az sem titok, az Arinergy fiataljai mellett jónéhány olyan futballista csatlakozik hozzánk, akikkel még a Kelennél dolgoztunk együtt. Ebből a két irányból szeretnénk egy eredményes magot kialakítani” – tette hozzá.

Könczey Zsoltnak és stábjának bőven jut majd kihívásokból, a klub bejelentése szerint a futsal- és strandfutball szakágakkal együtt legalább tíz leány/női csapatot versenyeztetnek majd a 2023–2024-es idényben a Bozsik korosztálytól kezdve a a női ¾ pályás bajnokságon át az NB II-be nevezett együttesig.

„Hosszú egyeztetések után, örülök, hogy végül sikerült megegyeznünk a közös munkáról – mondta a megállapodásról Gabura Gyula az Airnergy hivatalos oldalának – Biztos vagyok benne, hogy az Airnergy FC női szakága szintet lép az érkező szakemberek segítségével. Nagy célokat tűztünk ki magunk elé, izgalmas projektbe vágunk bele! Könczey Zsolt szakmai vezető és a vele érkező stáb, jó alapot teremthet a sikerhez! A segítségükkel szeretnénk, egy a magyar női labdarúgás számára is hasznos »utánpótlás-nevelő műhelyt«megteremteni – összegezte a klubvezető a terveket.