Skip to main content

A bajnokság ötödik fordulójában csapatunk Szolnokot fogadta. A vendégeket sok sérülés hátráltatta, a mi célunk pedig az volt, hogy megőrizzük veretlenségünket a bajnokságban és ezzel a vezető helyünket a tabellán.

Foto: Prémium Média & Sort Management Zrt.

Remekül kezdte csapatunk a mérkőzést, Chambers adta meg az alaphangot egy hármassal, majd Vojvoda és Barnett is feliratkozott a pontszerzők közé, a Szolnok pedig időt kért (8-3). Ez stabilizálta a vendégek játékát, a negyed feléhez érve két pontra zárkózott fel az Olaj. Ezt követően sikerült egy kicsit feljebb kapcsolnunk és kialakítani egy 5-6 pontos előnyt, mely állandósult a negyed végéig. (22-16)

A második negyed eleje nem úgy alakult, ahogy azt terveztük, Clay talált be kintről, Eads pedig 2+1-et csinált, így egy pontra olvadt az előnyünk, nem meglepő, hogy Alejandro Zubillaga magához hívta játékosait (26-25). Az Olajnak a vezetést is sikerült átvennie, szerencsére ez nem tartott sokáig, Kass hármasa után már a vendégek kértek időt. A hátralévő időben végig nálunk volt az előny, de nem sikerült nagyon elhúzni ellenfelünktől, a félidőben 40-35 arányban vezettünk.

Foto: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Sajnos a második félidő eleje sem alakult jól, Eads kosarára még volt válaszunk, innen viszont sorozatban 11 pontot szerzett a vendég gárda, így hat pontos hátrányban kértünk időt (42-48). Sikerült időben reagálnunk és véltanunk, Philmore, Vojvoda és Barnett is előre lépett, 12-4-et futottunk és átvettük a vezetést (54-52). Ez nem törte meg a lendületünket sőt, Chambers percei következtek, vezetésével 12 ponttal elléptünk a Szolnoktól, ebből 9-et meg is őriztünk a negyed végéig. (69-60)

A záró etap elején sikerült állnunk a sarat az Olaj felzárkózási kísérletei ellen, majd némi közjáték után Vojvoda vette a kezébe az irányítást és három triplájával gyakorlatilag lezártuk a lényegi kérdéseket. Csapatunk így egyedüliként a bajnokságban továbbra is veretlen és a tabella éléről várjuk a folytatást. (93-73)