Skip to main content

Fizikálisan megterhelő időszakon van túl a Career Sport Management két sportolója. Galambos Péter kisebb betegség után állt rajthoz Olaszországban, míg Bak-Szabó Norina teljesítményét a hét hete tartó folyamatos versenyzés befolyásolta.

A világbajnoki érmes, Európa-bajnok magyar evezős Galambos Péter egy kisebb megfázás után indult el az olaszországi világkupa-versenyen, ahol a negyedik helyen végzett.

„Egy szimpla megfázás volt, de eléggé visszavetette a teljesítményem – kezdett bele az értékelésbe a Career Sport Managementnek Galambos Péter. – Ennyit számít, hogy nem kaptam annyi levegőt, mint amennyit kellett volna. Egy kis csalódottság van bennem, szerettem volna az érmekért harcolni, de a helyén kezelem, mert a betegséghez képest szépen tudtam teljesíteni, kihoztam magamból a maximumot. Így a döntőbe jutás sem volt egyszerű, tudom értékelni ezt a negyedik helyet is. Úgy gondolom, hogyha csúcsformában lettem volna, akkor lett volna esélyem az aranyért csatázni” – fogalmazott Galambos Péter, akit a mindennapi életben már nem zavarja a megfázás, de terhelésnél még most sem tudja kihozni magából a maximumot, legfeljebb 80-85 százalékot.

A váci evezős az elkövetkezendő időszakban nem nagyon fog versenyezni, most egy nagy szakadék lesz a nemzetközi versenynaptárban, az októberi világbajnokság előtt. Július közepén az országos bajnokság lesz a következő erőmérő számára.

Bak-Szabó Norina eközben a Sori Cup elnevezésű U16-os tenisztornán vett rész, ahol egyéniben meg sem állt a fináléig. Az első körben három játszmát veszítve verte a szlovák Silvia Husarovát, majd egy jóval szorosabb mérkőzésen jutott tovább Murzsa Gréta ellen. Aztán a torna negyedik kiemeltje, a lengyel Amelia Ciesielczyk következett, akit 6:2, 6:4-re győzött le, majd az elődöntőben három szettben gyűrte le a cseh Amelie Brozovát. A fináléban végül az osztrák Leonie Rabl bizonyult jobbnak.

„Nagyon elégedett vagyok a második hellyel, előzetesen azt mondtam, jó lenne egy-két kört menni, de aztán sikerül bejutni a döntőbe – mondta a Career Sport Managementnek Bak-Szabó Norina. – Az első meccs nagyon korán volt, az első szettben nem éreztem annyira a pályát. Gréti ellen két órát játszottam, két szettlabdát hárítva nyertem az első játszmát. Nagy szél volt, nem volt annyira könnyű. A lengyel lány ellen még jobban játszottam, minden bejött, az a meccs nagyon jó volt. Az elődöntőben balkezes volt az ellenfelem. Szeretek balkezes ellen játszani, de később elkezdett fájni a karom, s nagyon meleg is volt. A döntőben nem bírtam már nagyon szerválni, próbálkoztam jól játszani, de nem ment” – összegezte az egyes küzdelmeit.

Párosban Komlódi Kiara oldalán a második kör jelentette a végállomást. Előbb legyőzték az Sibilla Fiasconaro, Olivia Pettiti olasz duót, aztán az elsőként rangsorolt – későbbi győztes – Biró Melinda, Kis Czakó Eszter kettőse már nagy falatnak bizonyult.

„Az olaszok ellen nem játszottunk jól, a következőnél pedig már elég fáradt voltam, nem voltam a toppon. Szerintem meg lehetett volna az a meccs is, ha frissebb vagyok. Hét hete folyamatosan versenyzek, kell most egy kis pihenő” – mondta a fiatal játékos, aki két hét múlva a Budapest Bajnokságon versenyez legközelebb.

 „Az egyénit meg szeretném nyerni, de nem tudom hányadik leszek a ranglistán. A kiemelésem függvényében az elődöntő a minimális elvárás, míg párosban Benke Izával megcélozzuk a győzelmet” – tekintett előre Norina.