Skip to main content

A könnyűsúlyú egypárban Európa-bajnoki címvédő Galambos Péter aranyérmes lett szombaton az evezősök zágrábi világkupa versenyén, míg a 13 éves teniszező Bak-Szabó Norina megszerezte első nemzetközi pontjait.

Galambos Péter úgy folytatta, ahogy három hete az Európa-bajnokságon abbahagyta, ezúttal a zágrábi világkupán nem talált legyőzőre.

Fotó: Czucz Bálint / MESZ

„Most is nagyon jól ment a hajó, nagyon jó formában voltam, megvolt az erő és minden egyéb – jelentette ki a váci evezős a Career Sport Managementnek. Inkább mentálisan volt egy kicsit nehéz motiválni, felszívni magam erre a versenyre, az Európa-bajnokságra jobban ki voltam hegyezve. Sikerült, de nehezebbnek éreztem” – tette hozzá a sportoló.

„Kicsit hígabb volt a világkupa mezőnye, nem volt itt mindenki, de a német sráccal most is csatáztam. Eléggé ki voltunk téve a széljárásnak és egyéb időjárási tényezőknek, emiatt hamarabbra hozták a döntőket. Összességében sokkal jobb volt így az időjárás, mert melegebb volt, nem volt zavaró hullám, kifogástalan körülmények között versenyeztünk” – tette hozzá Galambos.

Fotó: Czucz Bálint / MESZ

A második vk-fordulóra nem utazik a magyar csapat, Galambos legközelebb hat hét múlva Olaszországban versenyez. „Ez a hét könnyebb lesz, sűrű volt most ez az időszak verseny és felkészülés terén, kell egy kis feltöltődés” – jelentette ki az evezős, aki a rövid pihenés után gőzerővel készül majd tovább az októberi világbajnokságra.

Eközben Bak-Szabó Norina egymás után két U16-os nemzetközi tenisztornán vett részt, a székesfehérvári Viszlo Trans Cupon pedig Komlódi Kiarával párosban dobogóra állhatott.

„Norina a legfiatalabb a mezőnyben, éppen csak 13 éves múlt, ezért neki nagyon nehéz az idősebbek ellen – jelentette ki a Career Sport Management érdeklődésére a játékos édesanyja, Bak Klarissza. – Norina úgy indult neki ennek a két versenynek, hogy egyéniben 1500. körül volt a ranglistán, de legyőzött egy 700-on és egy 600-on belüli játékost is. Ezek nem gyenge versenyek, mivel a környező országokból érkező teniszezők alapvetően nagyobb játékerőt képviselnek, mint a magyarok” – folytatta az édesanya, aki kiemelte, hogy a párost az a szlovák duó nyerte meg, amely Norináékat legyőzte az elődöntőben.


„Párosban Kiarával többször játszottak már együtt, de fiatalok ebben a mezőnyben. Edzeni nem szoktak közösen, pont most beszélgettünk arról, lehet, hogy el kéne kezdeni rágyúrni erre”
– utalt a jövőre.

Bak-Szabó Norina legközelebb egy ITF, U18-as versenyen fog indulni – egyelőre nem tudni, hogy a selejtezőben vagy a főtáblán –, utána pedig két hazai, nemzetközi U14-es verseny következik.

„Az U18-as versenyen a tapasztalatszerzés a cél, jó lenne megszerezni az első junior ITF-pontokat. Ha ez sikerülne, az egy nagy lépés lenne. Korábban még nem indulhatott ITF-versenyen, mert 13 év az alsó korhatár. Az a fontos, hogy minél komolyabb meccseket játsszon, minél erősebb ellenfelekkel. Nyilván el kell indulni a hazai kiemelt versenyeken is, meg kell verni a mezőnyt, mert a magyar ranglistába leginkább ezek számítanak bele, de a fő cél a nemzetközi pontok gyűjtögetése. Így, hogy megvan az első nemzetközi dobogó, azért ez egy nagy önbizalom növelő dolog” – zárta szavait Bak Klarissza.