Skip to main content

Bak-Szabó Norina párosban ezüstérmet szerzett a BTC Cup elnevezésű, U14-es nemzetközi Tennis Europe tornán. A Career Sport Management fiatal tehetsége számára nincs megállás, immáron a holnap kezdődő Alfa TI Cupra készül gőzerővel.

Bak-Szabó Norina egyéniben nyolcadik kiemeltként vágott neki a BTC Cupnak, amelyen végül nem salakpályán bonyolították a küzdelemeket.

„Az időjárás miatt bevitték keménypályára a versenyt, így sajnos salakon nem tudtunk játszani” – árulta el a Career Sport Management érdeklődésére Norina. – Az országos bajnokság óta nem játszottam kemény pályán, elég fura volt. Az első meccsen jól ment a játék, a második találkozó első szettjében viszont semmi sem jött össze. Később a másodikban az ellenfelemnek négy meccslabdája volt, onnan nyertem meg a szettet. Sajnos ezt követően begörcsölt a vádlim, a harmadik játszmában hiába vezettem végig, háromórás csatában maradtam alul. Az egyéni eredmény lehetett volna jobb, de a páros miatt nagyon elégedett vagyok” – tette hozzá.

A Career Sport Management fiatal tehetségének lehetett oka az örömre is, hiszen párosban Bíró Melindával ezüstérmet szerzett. A magyar duó a torna második kiemeltjeként vágott neki a küzdelemnek, s Norináék 7-5, 6-1-re verték a Charlotte Felux-Vanesa Salaiova cseh-szlovák kettőst, majd a Alexandra Mihaela Balalau-Raisa Coman román duó ellen egy nagyon sima 6-0, 6-2-es siker következett. Az elődöntőben nem állt ki a negyedik helyen rangsorolt Kiara Nina Kucikova-IIsabel Markovic szlovák-osztrák páros, a fináléban aztán az első helyen rangsorolt Laura Samsonova-Kiara Zabkova cseh-szlovák kettős döntő szett rövidítésben diadalmaskodott.

„Az első meccsen 4-5-ről fordítottuk meg az első szettet. Két balkezes lány volt az ellenfél, azt gondolom, hogy saját magunknak nehezítettük meg azt a meccset. A második játszmában már minden jött, jól röptéztem, Melindával sikerült ráhangolódnunk a játékra. Az második összecsapáson az ellenfél is gyengébb volt, mi pedig jobban játszottunk. Aztán az osztrák lánynak vissza kellett mennie egy másik versenyre, így feladták az elődöntőt. A finálé előtt Melinda eléggé maga alatt volt, mert egyéniben kikapott Zabkovától. Próbáltam húzni, az első szettben minden jött, mindketten jól játszottunk. A másodikban az ellenfelünk játszott nagyon jól, ami nem csoda, hiszen Samsonova hatszoros cseh bajnok párosban. A meccs tie-breakben volt három meccslabdánk is, de nem sikerült nyerni” – összegzett Norina, aki szerdától az Alfa TI Cupon folytatja a versenyzést.

„Egyéniben szeretnék legalább az elődöntőig eljutni, párosban pedig nagy esélyünk van a győzelemre” – tekintett előre Norina, aki párosban várhatóan első kiemelt lesz egy ukrán lánnyal.